Коментарі
Перегляди: 2864
3 серпня 2020

Ефективність роботи Президента і парламенту в другому кварталі експерти оцінили низько

Експерти у діяльності Президента України за останні три місяці найбільше балів дали за боротьбу з пандемією COVID-19, а найменше – кадровій політиці.

Про це свідчать результати експертного опитування «Політичний квартал: літо 2020», проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, яке представив на пресконференції  політичний аналітик фонду Андрій Сухарина.

«Наразі найкраще оцінена боротьба з епідемією COVID-19, навіть трошки краще, ніж у попередньому кварталі. Але і тут це невисоко - це 2,7 бала. Стосовно найгіршого, що оцінено – це кадрова політика – 1,6 бала із 5», – сказав Андрій Сухарина.

Загалом, за словами аналітика, ефективність роботи Президента Володимира Зеленського опитані експерти оцінюють низько.

Якщо порівняти з попереднім кварталом, експерти краще оцінили роботу Зеленського у веденні зовнішньої політики – з 2,1 до 2,3 бала. Проте знизилася оцінка комунікації з суспільством – з 2,6 до 2,2 бала.

Ініціювання необхідних реформ Президентом опитані експерти оцінили на 2 бали, а врегулювання збройного конфлікту на Донбасі – на 1,9 бала. У цих сферах оцінка експертів не змінилася за останній квартал.

Роботу парламенту, за словами Андрія Сухарини, експерти оцінили  ще нижче. 

«З жодної сфери оцінка ефективності роботи монобільшості  не перевищила трьох  балів із п'яти, – каже аналітик. –  Але є одна сфера,  яку  оцінено задовільно,  це  цифрова  трансформація. Власне, ті певні активності й зрушення, які ми бачимо у цій сфері, можливо, вони не проривні, але вони є. І це відображено в оцінці  у три бали за п'ятибльною шкалою, яку дали експерти».

Найгірше, на думку експертів, парламент справляється з  правовою та антикорупційною політикою.

«Ефективність того, на чому будувалася виборча кампанія «Слуг народу»  і особисто Зеленського,  зокрема обіцянках посадок  та втілення антикорупційної реформи,  оцінюється експертами дуже слабо, на 1,6 бала.  Не значно краще більшості вдається політика національної безпеки та оборони, а також освітня та наукова політика», – підсумував Андрій Сухарина.

 

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024