Тарас Жовтенко

Сфера наукових інтересів: гібридні загрози та стратегії, інформаційно-психологічні операції, протидія дезінформації, безпекова політика США, НАТО, ЄС, європейська та євроатлантична безпека, воєнна політика і стратегія, геополітика і міжнародна безпека.

Коментарі
18 березня 2024

Захід дав потужну відсіч путінському режиму! – Тарас Жовтенко

В етері телеканалу «Прямий» безпековий аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» Тарас Жовтенко прокоментував заяви президента Франції Еммануеля Макрон, який закликав  Путіна не розкидатися погрозами стосовно ядерної зброї  та  натякнув про можливість відправки західних військ в Україну.

За словами Тарас Жовтенка,  Макрон віддзеркалив всі заяви Путіна, в яких російський диктатор погрожує ядерною зброєю західним країнам,  аргументуючи це застосуванням російської  військової доктрини. Те саме фактично сказав президент Макрон.

«Важко пригадати когось із західних лідерів, хто відповідав би російському лідеру настільки прямо стосовно ядерних погроз і настільки симетрично», – зазначив аналітик.

Він пояснив, що  це означає, що президент Франції фактично заявив –  якщо Сполучені Штати Америки тимчасового відходять від ролі лідера західного світу, Франція має шанси, принаймні амбіції,  стати як мінімум європейським лідером.

«Ці дві заяви – і заява з приводу ядерної зброї, і заява з приводу готовності Франції та, можливо, інших західних країн ввести військові контингенти на територію України – це стратегічний закид Кремлю, який ставить його у становище стратегічної невизначеності», – каже Тарас Жовтенко і додає: 

«Тобто фактично ми зараз ставимо Росію в аналогічне становище, в яке Росія поставила нас у Криму в 2014 році. Тільки тепер «их там нет» не з російського, а з натівського боку». 

Останні новини з категорії Коментарі

“Рамштайн” перейде під контроль НАТО: еволюцію формату допомоги Україні проаналізував Жовтенко

Робота Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”) згодом перейде під координацію і контроль НАТО, вважає Тарас Жовтенко
1 травня 2024

Крим і Глобальний Південь: контекст нових викликів

О.Гарань та О.Ашур вважають, що через поняття колоніальної війни, якою є вторгнення Росії до України, ми можемо будувати спільні мости з кра...
1 травня 2024

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024