Події
Перегляди: 2699
21 серпня 2017

Триває набір учасників на інтерактивний семінар у Львові

Молоді аналітики запрошуються до участі в інтерактивному семінарі, що відбудеться 21–22 вересня 2017 року у м. Львові. Семінар проводитиметься в рамках проекту «Платформа аналітики та міжкультурної комунікації», який реалізується Інститутом європейської політики (Берлін, Німеччина) спільно з Міжнародним фондом «Відродження», Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва й Ініціативою з розвитку та дослідження аналітичних центрів «think twice UA» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Метою семінару є підвищення якості написання аналітичних матеріалів, розуміння міжкультурних різниць та ефективна комунікація із закордонною аудиторію.

Ключовими темами, що розглядатимуться під час семінару, будуть:

  • Дослідницький дизайн, методології проведення прикладних досліджень, міжнародні правила академічного письма, розробки змісту та структури аналітичних матеріалів, розвитку критичного мислення та культури академічної дискусії.
  • Різні типи аналітичних матеріалів (policy paper, policy brief):  як говорити  із західними аналітиками та  цільовою аудиторією однією «аналітичною мовою»? Як обрати найбільш оптимальну форму аналітичного матеріалу залежно від поставленої цілі, проблеми, ключової аудиторії тощо? Якими практиками ефективного представлення результатів експертизи користуються в Німеччині та країнах ЄС загалом? 
  • Міжкультурна компетенція: чому іноді хороший матеріал не може бути «почутим» та які культурні особливості варто враховувати, щоб правильно доносити головні месиджи?

 

В рамках семінару будуть також представлені результати дослідження «Аналітичні центри в Україні та Німеччині: проблеми і перспективи співпраці», яке було проведено серед провідних німецьких та українських аналітичних центрів у 2016 р. Результати дослідження дають відповіді на наступні питання: на що повинні зважати українські аналітичні центри, співпрацюючи з німецькими колегами, та чому компетенції в сфері міжкультурної комунікації є одними з ключових навиків успішності аналітичних центрів за кордоном.

Вимоги до учасників:

  • Досвід роботи в одному з українських аналітичних центрів Західного регіону, а саме Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської, Рівненської, Хмельницької, Чернівецької та Закарпатської областей.
  • Наявність аналітичних публікацій або напрацьовані документи в стадії розробки українською або англійською мовою, які можна буде проаналізувати під час семінару.
  • Конкретна сфера аналітичної діяльності (економіка, внутрішня політика, зовнішня політика, соціальна сфера і т. д.).
  • Досвід співпраці з зарубіжними аналітичними центрами.
  • Володіння англійською мовою (здатність розуміти та писати тексти англійською мовою).

 

Робочі мови: українська та англійська.

Щоби взяти участь у семінарі, просимо заповнити аплікаційну форму https://goo.gl/forms/BK9IGYxbQPXujbSg2

Кількість учасників обмежена. Заявки приймаються до 6 вересня 2017 року включно. Відібраним учасникам буде надіслана програма та інформація щодо місця проведення семінару. Кінцевий термін розгляду заявок – 11 вересня.  Для учасників з інших міст організатори компенсують витрати за проїзд (за умови надання використаних квитків) та проживання на час проведення тренінгу (2 доби). Наступні тренінги пройдуть у Києві з 9—​11 жовтня 2017 року та Харкові у 2018 році. Інформація щодо них буде додатково розміщена на нашому сайті.

У разі виникнення питань звертайтесь до Олексія Сидорчука, політичного аналітика Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва (sydorchuk@dif.org.ua або телефоном 050 444 33 46) та ставте, будь ласка, в копію Людмилу Мельник, наукового співробітника Інституту європейської політики (ljudmyla.melnyk@iep-berlin.de).

Більше інформації про проект «Платформа аналітики та міжкультурної комунікації» Ви можете дізнатися за посиланням: http://dif.org.ua/article/proekt-platforma-analitiki-ta-mizhkulturnoi-komunikatsii.

Останні новини з категорії Події

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р.відбулася офіційна церемонія нагородження професора Олексія Гараня державною нагородою Великої Британії – Медаллю Британсь...
6 березня 2024

Інформаційні виклики та оборонні тренди: до чого варто бути готовими у 2024 році – експертне обговорення

Актуальні питання безпекової політики в Україні обговорили експерти
3 березня 2024