Коментарі
Перегляди: 682
3 травня 2023

Як влада РФ ракетними атаками по Україні намагається відволікти увагу росіян від контрнаступу — Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко, безпековий аналітик  Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва прокоментував  Radio NV  панічні настрої окупантів перед контрнаступом ЗСУ, навіщо США виготовляють додаткові ядерні боєвголовки, що Пекін хоче від «української кризи» та як використовуватиме своїх проксі-союзників.

Зокрема, аналітик, а Кучеріва, розповів, як російське військове і політичне керівництво намагається ракетними ударами створити «відповідь» на підготовку контрнаступу ЗСУ.

«В принципі, було б логічно припустити і про це говорять також трошки більш притомні російські військові експерти, що запас ракет, який росіяни використали вже проти нас <...> — можна було б більш доцільно використати, скажімо, в більш „класичній“ військовій логіці», — каже Жовтенко.

За словами експерта, російський режим потрапив у незручне становище через те, що створив образ очікування у напрузі контрнаступу українських військ і при тому не маючи можливості прямо і відкрито на це відповісти.

«Очевидно, що росіяни знаходяться у дуже незручній для себе ситуації. По-перше, вони, очевидно, до кінця не розуміють, коли і в якому форматі почнеться контрнаступ [ЗСУ], що свідчить про те, що насправді цей підготовчий етап з точки зору приховування від росіян критичної інформації, яка могла б їм допомогти планувати їхні дії і з точки зору введення росіян в оману <...> — все це спрацювало», — додав аналітик.

Він відзначив, що російська пропаганда встигла нагнати достатньо страху на саму себе і російське населення, зокрема.

«Настала та „точка в часі“, де треба цей страх якимось чином розвіювати, враховуючи те, що знову ж російська пропаганда знаходиться перед черговою „спіраллю жаху“. <...> Ці [російські ракетні] атаки очевидно покликані в тому числі до певної міри зняти це психологічне напруження, яке є у російському суспільстві, в пропагандистській машині, навіть у певних військових і політичних колах [РФ]», — пзазначив експерт.

Насправді  — це лиш  спосіб самим собі продемонструвати, що „все идет по плану“, переконаний Тарас Жовтенко. Їм здається, що ситуацію вони контролюють і в будь-який момент за власним рішенням завдавати таких  ракетних  удари.
 
«Але якщо вийти за пропагандистську рамку і подивитися з точки зору якоїсь користі цих ударів, то ми розуміємо, що це чистий тероризм, який з військовою справою немає нічого спільного», — підсумував Жовтенко.

 

Останні новини з категорії Коментарі

На яку підтримку Катару може сподіватися Україна – Марія Золкіна

Чи достатньо Україна приділяє уваги відносинам з Катаром і на яку підтримку цієї країни можна сподіватися – в інтерв’ю Марії Золкіної
3 травня 2024

“Рамштайн” перейде під контроль НАТО: еволюцію формату допомоги Україні проаналізував Жовтенко

Робота Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”) згодом перейде під координацію і контроль НАТО, вважає Тарас Жовтенко
1 травня 2024

Крим і Глобальний Південь: контекст нових викликів

О.Гарань та О.Ашур вважають, що через поняття колоніальної війни, якою є вторгнення Росії до України, ми можемо будувати спільні мости з кра...
1 травня 2024

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024