Коментарі
Перегляди: 569
19 грудня 2023

Підтримка громадянами України боротьби за свою державу не слабшає – Петро Бурковський

Вже двадцять другий місяць країна перебуває під вогнем російського вторгнення. Щоб населення залишалося згуртованим,  українці повинні впоратися з втомою, напруженістю у владі та ослабленням західної допомоги.

Про це йдеться у статті французької газети Le Parisien.

Петро Бурковський, виконавчий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, у коментарі виданню зазначив, що війна між Ізраїлем та палестинським ХАМАСом дещо послабила увагу світу до війни Росії проти України, переключивши її на Близький Схід.

На думку Петра Бурковського, Україна може зіткнутися з низкою нових викликів. Адже, як показали останні події, «час овацій» для президента Зеленського минув. Аналітик нагадав, як президент України був змушений відмовитися від можливості виступити з відеозверненням до Конгресу США, який відхилив новий пакет допомоги, про який просив президент Джо Байден.

З огляду на відсутність одностайності серед країн-членів ЄС, європейський  саміт 14-15 грудня, на якому обговорювалися питання вступу України до ЄС та нової допомоги, також міг  розчарувати.

Що ще гірше з точки зору Києва, союз верхівки країни демонструє ознаки слабкості,  напруженістю у відносинах між президентом Володимиром Зеленським та головнокомандувачем Збройних сил Валерієм Залужним, чия величезна популярність, схоже, дедалі більше підривається можновладцями. Минулого місяця  звільнення Зеленським командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ було сприйнято як новий епізод у цьому суперництві між політиками та військовими, вміло посиленому російською пропагандою.

Але навіть за цих обставин «підтримка продовження боротьби  за  Україну не слабшає, громадська думка залишається в переважній більшості єдиною», стверджує Петро Бурковський, підтверджуючи це соціологічними опитуваннями. Що робити, якщо іноземна військова допомога вичерпається? У цьому опитуванні, проведеному в червні, 59% респондентів заявили, що продовжать воювати або заморозять лінію фронту, тоді як 26% сказали, що не знають, що робити. Лише 18% розглядають можливість переговорів з Росією.

Читати французькою: Le Parisien.

Останні новини з категорії Коментарі

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Росіяни обмінюють снаряди на їжу – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко про військову допомогу для України від США, наскільки вистачить 61 млрд для ЗСУ та як швидко Україна отримає зброю від США
22 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024