Петро Бурковський

Виконавчий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва

Коментарі
Перегляди: 1178
29 листопада 2021

Для стримування російської агресії вкрай важливі довіра та діалог з новим німецьким урядом

Якого  розвитку  ситуації щодо конфлікту на Донбасі,  зокрема,  Нормандського формату та  ТКГ,  очікувати у грудні,  виданню «Коментарі-Україна» прокоментував аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Петро Бурковський.

Він прогнозує, що найближчим часом цілі Росії на Донбасі не змінюватимуться.

«Продовжуватимуться обстріли, можливі нові диверсійні дії або навіть локальні бої, щоб спровокувати жорстку відповідь з боку збройних сил України. Росії потрібен привід, щоб розпочати атаку, називаючи її «вимушеною обороною». У Кремлі, можливо, захочуть перевірити, чи Президент України готовий на рішучі дії. Причому дії без огляду та консультацій із Заходом», – зазначає експерт.

 За його словами, це дасть змогу Кремлю подати дії України як «агресивні» та «непередбачувані». І цим підірвати довіру до нашої країни із боку західних союзників, особливо нового німецького уряду.

«Тобто Росії потрібно отримати «виправдання» для припинення переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ) та Нормандського формату, – пояснює Петро Бурковський. – Тому Україні зараз надзвичайно важливо налагодити близький контакт та діалог з Берліном, постійно інформувати німецьку сторону про ситуацію на Донбасі та не робити різких рухів».

Аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Петро Бурковський прогнозує, що найближчим часом цілі Росії на Донбасі не змінюватимуться. "Продовжуватимуться обстріли, можливі нові диверсійні дії або навіть локальні бої, щоб спровокувати жорстку відповідь з боку збройних сил України. Росії потрібен привід, щоб розпочати атаку, називаючи її "вимушеною обороною". У Кремлі, можливо, захочуть перевірити, чи Президент України готовий на рішучі дії. Причому дії без огляду та консультацій із Заходом", – зазначає експерт. За його словами, це дозволить Кремлю подати дії України як "агресивні" та "непередбачувані". І цим підірвати довіру нашій країні із боку західних союзників, особливо нового німецького уряду. "Тобто Росії потрібно отримати "виправдання" для припинення переговорів у рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ) та Нормандського формату, – пояснює Петро Бурковський. – Тому Україні зараз надзвичайно важливо налагодити близький контакт та діалог з Берліном, постійно інформувати німецьку сторону про ситуацію на Донбасі та не робити різких рухів".

Джерело: https://politics.comments.ua/ua/news/domestic-policy/bitva-za-donbas-scho-na-nas-chekae-u-grudni-688839.html
© Comments.ua

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024