Коментарі
Перегляди: 2044
1 червня 2018

Для експертів Порошенко кращий дипломат, ніж реформатор, - аналітик

На Громадському радіо розповідає Марія Золкіна, політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва
 
Євгенія Гончарук: Демократичні ініціативи представили аналіз четвертого року президентства Петра Порошенка. Оцінювали не просто громадяни, а експертне середовище. Чи видалося вам, що експерти побачили більше позитивів, ніж їх, мабуть, бачать громадяни?
 

Марія Золкіна: Оцінку президентських зусиль ми проводимо щороку і кожен рік має експертну оцінку. Раніше завжди середні оцінки експертів були вищі, ніж загалом населення оцінює діяльність президента та інших структур. Експерти, умовно кажучи, знають трохи більше і це дозволяє їм дещо вище оцінювати діяльність тих, кого оцінюють.

Експертні оцінки більше виважені, ніж висновки, які робить населення. Маємо вищі показники і кращі оцінки по зовнішній політиці, це традиційно сфера, яку експерти оцінюють найвище з-поміж усіх інших напрямків роботи президента. Найнижчі показники по взаємодії з парламентом, взаємодії з суспільством, виконанню передвиборчих обіцянок.  

З п’яти основних досягнень чотири стосуються зовнішньої політики: безвіз, підвищення обороноздатності, отримання згоди на летальну зброю та збереження коаліції держав, що впроваджуються санкції проти Росії. П’ятий результат - оголошення про намір створити єдину помісну церкву. 

Найбільш поширені помилки президента стосуються антикорупційної політики: створення певних перешкод для запровадження антикорупційного суду, брак прогресу у боротьбі з корупцією. 

Загалом усі показники нижче середнього

Євгенія Гончарук: Як змінюється оцінка експертного середовища діяльності президента щодо врегулювання збройного конфлікту на Донбасі?

Марія Золкіна: У порівнянні з третім роком, цьогоріч ця діяльність здобула кращу оцінку. Це єдина сфера, яка впродовж останнього року отримала істотно вищу оцінку, ніж до цього. 

Щодо оцінки цього напрямку роботи населенням, то, думаю, воно не змогло б оцінити принаймні через те, що воно нічого не знає про ухвалення цього закону.

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024