Коментарі
Перегляди: 1519
25 липня 2019

В Україні вже є така традиція - на кожних виборах голосувати за опозицію

Можливо, ці вибори в історії  України будуть найбільш непередбачуваними і неочікувваними.  Очільники держави, зазвичай, відчувають довіру лише у перший рік свого президенства, а надалі довіра до них серед населення тільки падає.

Про це розповіла під час прес-брифінгу на тему: «Результати парламентських виборів: які наслідки для України та світу?» Ірина Бекешкіна, директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, передає INTV.

«Можливо, в Україні вже якась є традиція, на кожних виборах голосувати за опозицію, за опозиційні сили, обирати іншого президента», - сказала експерт.

За її словами, можна говорити про певні успіхи президента Порошенка у створенні армії, у відносинах на міжнародній арені, у протидії Росії, але українці залишились все ж незадоволеними.

«Якщо говорити про основні провали, помилки, які були припущені, то першою є продовження війни на Сході країни. Про це говорять 70% українців. Далі йдуть зростання цін на товари і послуги за незмінних низьких зарплат, зростання тарифів на комунальні послуги та великий рівень корупції. Тобто, це така песимістична оцінка», - зазначила І. Бекешкіна.

Водночас, від нових лідерів у політиці українці очікують таких рис як не корумпованість, чесність, бажання захищати інтереси звичайних людей і тільки 16% оцінюють професіоналізм, зауважила директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Деяким шоком для соціологів стало опитування після другого туру президентських виборів, коли за В. Зеленського були готові проголосувати майже 45% респондентів, не знаючи абсолютно нікого зі списку його команди.

«З одного боку, люди відчувають щось на кшталт ейфорії, вони вважають, що це була їх перемога. Тобто, люди обрали нових людей серед свого оточення. Можливо, це був свого роду виборчий Майдан», - підсумувала І. Бекешкіна.

Оригінал: INTV

Останні новини з категорії Коментарі

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024