Коментарі
Перегляди: 2140
10 січня 2020

Українці не довіряють судовій системі і новим антикорупційним органам

Нові антикорупційні органи України не дали очікуваного від них результату, тому українці в них розчарувалися, сказала в коментарі виданню "ГОРДОН" соціологиня Ірина Бекешкіна.

"У нас усе за однаковим циклом – спочатку зачарування, а потім розчарування. Нові антикорупційні органи не дали очікуваного результату, ось люди й розчарувалися в них. Спочатку їм довіряли, потім постало запитання – де посадки? Немає? Ну, ось і результат. Адже спочатку здавалося, що ось зараз створять ці нові структури, усі сядуть, і відразу корупція зникне. Але ні, не вийшло. Ми швидко зачаровуємося чимось новим – і це не нормально. Потрібно спочатку придивитися. А у нас виходить, швидко полюбили і швидко розлюбили. Цим структурам треба працювати. Доки люди не побачать посадок корупціонерів, ставлення до цих державних органів не зміниться", – наголосила Ірина Бекешкіна.

Згідно з опублікованими 26 грудня результатами дослідження, проведеного Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова, українці не довіряють судовій системі і новим антикорупційним органам.
Найбільше громадяни країни не довіряють судовій системі (баланс довіри-недовіри становить -62%), політичним партіям (-54%), місцевим судам (-53%), комерційним банкам (-51%), прокуратурі (-50%), посадовцям (-51%), Верховному Суду (-42%), Вищому антикорупційному суду (-42%), Національному агентству з питань запобігання корупції (-40%), Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (-40%), Національному антикорупційному бюро України (-36%), Конституційному Суду України (-36%).
Найбільшою є довіра громадян до Збройних сил України (71% довіри, 22% недовіри, баланс довіри-недовіри становить +48%), церкві довіряють 65%, не довіряють 25%, баланс довіри +40%), волонтерських організацій (довіряють 64%, не довіряють 26%, баланс довіри становить +39%).

Дослідження "Підсумки-2019: громадська думка" проводили 13–18 грудня у всіх регіонах України, за винятком Криму й окупованих територій Донецької та Луганської областей серед 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Останні новини з категорії Коментарі

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024