Події
Перегляди: 1837
29 листопада 2023

У війні з Україною росія активно використовує «незбройні» методи боротьби – Олексій Гарань

Науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи», професор політології НаУКМА Олексій Гарань взяв участь у дискусії «Нові форми війни у 21 столітті: від зброї до кібервійни», яка відбулася 26 листопада на Міжнародному книжковому ярмарку в Гвадалахарі (Мексика) – найбільшому іспаномовному ярмарку в світі.

Політологи, урядовці та військові експерти обговорили новітні технології «незбройної» війни, які вивели військові баталії за межі застосування зброї. Удари по  продовольчих ринках та дезінформаційні кампанії, економічні санкції між державами та кібератаки – ці та інші невійськові операції часто використовуються країнами, що воюють одна з одною, як ще одна форма війни.

Олексій Гарань наголосив, що війна, яку веде росія в Україні, також є не лише збройною. Ворог активно використовує й інші інструменти для дегуманізації українського народу.

Науковець нагадав, що цими днями Україна вшановує пам'ять мільйонів людей, яких сталінський режим на смерть замордував голодом у 19321933 роках.

«Сьогодні, як і 90 років тому, росія використовує голод як інструмент контролю над такими країнами, як Україна. Росії також потрібна Запорізька атомна електростанція як важіль ядерного шантажу.  Україна вимагає, щоб росія вивела свої війська з нашої атомної електростанції, і ми сподіваємося, що інші країни приєднаються до нашої вимоги», – сказав він.

Крім того, Кремль не визнає, що перебуває у стані війни, і щоб легалізувати та виправдати свої військові дії, він атакує світ дезінформацією.  

 «Дезінформація – це також частина гібридної війни, яка почалася у 2014 році, коли росія окупувала Крим і ніколи не визнавала присутність своїх військ. Вони кажуть, що це не війна, а спеціальна військова операція. Але те, що роблять росіяни, – це дегуманізація українців, тому що вони чітко говорять, що нас, українців, не існує, що ми є частиною росіян. Це типова російська термінологія. Росія заперечує наше існування, тому з цією нацією важко вести переговори. Росія хоче створити ще одну колонію, і це є причиною цієї війни», – пояснив Олексій Гарань.

Джерело: Universidad de Guadalajara

Останні новини з категорії Події

На полях засідання Африканського Союзу в Аккрі: експерти з Південної Африки та України представили три аналітичні доповіді щодо взаємодії України та АС на шляху до африканської та світової безпеки

Експерти Гани, Південної Африки та України обговорили, як африканські країни можуть просувати зміни, які сприятимуть безпеці на африканськом...
23 липня 2024

Українці виявляють високу довіру європейським інституціям, проте більшість громадян все ще не відчуває себе європейцями – експертне обговорення даних соцопитування

З презентації опитування "Чи відчувають українці себе європейцями й наскільки довіряють європейським інституціям"
17 липня 2024

Чого досягає Кремль війною на виснаження і які втрати РФ можуть зупинити Путіна – обговорили експерти

З презентації аналітичної доповіді «Загрози нацбезпеці й оборонні тренди в Україні: аналітичний огляд тенденцій ІІ кварталу 2024 року»
5 липня 2024

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024