Події
Перегляди: 2124
19 липня 2018

Третина українців вважають необхідним посилення міжнародного тиску на РФ для встановлення миру на Донбасі

Третина українців вважають, що для встановлення миру на Донбасі слід посилити міжнародні санкції та тиск міжнародних структур на РФ.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження Фонду «Демократичні ініціативи» ім. І.Кучеріва, проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова та оприлюдненого в Укрінформі.

30,6% респондентів вважають налагодження умов життя на підконтрольних Україні територіях Донбасу ще одним дієвим механізмом відновлення миру. Водночас 14,2% опитаних виступають за відновлення контролю України над «ДНР» і «ЛНР» військовою силою задля відновлення миру.

Окрім того, 13% респондентів вважають, що миру сприятиме проведення законних виборів на територіях, контрольованих «ДНР» і «ЛНР", і майже стільки ж опитаних - 12,9% вважають, що для досягнення миру необхідно надати «ЛНР» та «ДНР» особливого статусу в межах України.

Разом із цим прихильниками відокремлення територій, зайнятих «ЛНР» та «ДНР» від України задля миру на Донбасі виступають  9,8%.

7,2% вважають, що слід амністувати всіх тих, хто брав участь у бойових діях на Донбасі, 7,1% вважають необхідним припинення фінансування територій в частині виплат заробітних плат і пенсій, зайнятих «ЛНР» та «ДНР» .

Також 6,6% вважають, що слід відмовитись від перспективи членства в НАТО, щоб на Донбасі встановився мир.

Опитування проводилося з 19 по 25 травня в усіх регіонах за винятком Криму та окупованих територій Луганської і Донецької областей. Опитано було 2019 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Відео з презентації:

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024