Коментарі
Перегляди: 1996
15 грудня 2018

Спалахи насильства у регіонах позначаються на громадській думці населення

Спалахи насильства у регіонах позначаються на громадській думці населення, переконана директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна.

В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" журналістом з Богданом Буткевичем, де було представлено нещодавні результати  опитування громадян про те,  що  вони знають про права людини,  вона зазначила, що зараз спостерігається зростання песимістичного настрою в українців, проте все-таки визначальною емоцією людей, коли вони думають про майбутнє України є надія. 

"Коли людей оточує насильство, воно дуже змінює їхні цінності та пріоритети, а також громадську думку. Щодо ставлення до застосування тортур  під час бойових дій на Донбасі, то цифра  досить висока, Це майже 10%, хто вважаєь, що тортури можуть бути виправдані, бо це адекватна відповідь на такі ж дії ворога", — зазначила Ірина Бекешкіна.

Вона зауважила, що спалахи насильства у регіонах відбиваються на громадській думці населення.

"Якщо взяти до уваги південь України, там цей відсоток ще вищий. Взагалі найвищий відсоток тих, хто вважає, що можна виправдати застосування тортур це на Півдні, а не на Донбасі. Можливо, це пов’язано з процесами, які відбуваються в цьому регіоні, наприклад, з нападами на активістів. Очевидно, що такий спалах насильства не може не відбиватися на громадській думці населення цих регіонів", — прокоментувала Бекешкіна.

Ірина Бекешкіна додала, що "ми спостерігаємо в українців зростання песимістичного настрою. Але все-таки визначальною емоцією людей, коли вони думають про майбутнє України є надія. Вони сподіваються, але для цього потрібно щось робити, щоб суспільство змінювалось на краще, а українці часто є пасивними, і це також показує наше дослідження".

Нагадаємо, до Міжнародного дня прав людини, який відзначали 10 грудня,Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва у співпраці з Центром інформації про права людини зробив дослідження "Що українці знають та думають про права людини: оцінка змін (протягом 2016—2018 років)". Дослідження показало, що свобода (86%), справедливість (70%) та безпека (67%) — це основні цінності для українців, але при цьому рівень толерантності досить низький.

Повний запис програми:

 

 

Оригінал:  Українське радіо

Останні новини з категорії Коментарі

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024