Сім із десяти людей у світі хочуть, щоб їхні уряди підтримували Україну

Опитування
Перегляди: 2778
19 жовтня 2023

Жовтень 2023 р. Майже сім із десяти людей у світі вважають, що їхні уряди повинні підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії. Згідно з опитуванням GlobeScan, більшість мешканців із 30 країн і територій, окрім Мексики, хочуть, щоб їхні уряди підтримали Україну.

Опитування майже 30 000 осіб у 30 країнах і територіях було проведене в липні та серпні 2023 року. Приблизно 1 000 осіб у кожній країні взяли участь у глобальному дослідженні, в якому їх запитували про ставлення, думки та поведінку щодо низки важливих питань і викликів, які стоять перед світом. 

Результати показують, що в середньому 29% опитаних у цих країнах «повністю згодні» з тим, що їхні уряди повинні підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії, і  ще 40% «скоріше згодні» з цим. Лише 11% «категорично не згодні» і 20% «скоріше не згодні».

Найбільше підтримують Україну жителі Португалії (86%), Швеції (81%) та Австралії (80%), за ними йдуть мешканці Великої Британії (79%) та Канади (78%). Мексиканці найменше хочуть, щоб їхній уряд підтримував Україну (46%), далі йдуть колумбійці (51%), індонезійці (54%), саудити (55%) та перуанці (55%). 

У США, країні, яка надає найбільшу військову допомогу Україні, 70% респондентів хочуть, щоб їхній уряд підтримав Україну. У Німеччині, ще одному ключовому постачальнику військової допомоги, 66% опитаних підтримують Україну. Загалом мешканці країн Європи та Північної Америки, які було включено до опитування, зазвичай, найбільше підтримують Україну, тоді як жителі Латинської Америки висловлюють найменшу підтримку.

Петро Бурковський, виконавчий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, зазначив: «Це справді вражаючі результати! Опитування GlobeScan показало, що російські наративи програють по всьому світу, незважаючи на величезні вкладені кошти і зусилля. Солідарність мешканців таких різних країн з Україною надихає і дає українцям сили для продовження боротьби за свободу та незалежність». 

Кріс Коултер, генеральний директор GlobeScan, прокоментував: «Світова громадська думка продовжує залишатися на боці України. Переважна більшість людей в Африці, Австралії, Бразилії, Європі, Японії та Північній Америці хочуть, щоб їхні уряди підтримали Україну, яка бореться за свою свободу проти злочинного вторгнення Росії». 

Для кожного з наступних тверджень, будь ласка, зазначте, чи Ви повністю згодні з ним, частково згодні, частково не згодні або повністю не згодні.

- Наш уряд повинен підтримувати Україну, яка захищається від російської агресії.                 

01 Повністю згоден

02 Скоріше згоден

03 Скоріше не згоден

04 Повністю не згоден

Методологія

GlobeScan провів онлайн-опитування приблизно 1000 респондентів у кожній із 31 країни та території, за винятком Гонконгу, Кенії, Нігерії та Сінгапуру, де було опитано 500 дорослих у кожній країні, а також США, де було опитано 1500 дорослих. Загальна вибірка становить 29 565 осіб дорослого населення.

Це питання не ставилося в Китаї через політичні міркування.

Опитувальник було перекладено на місцеві рідні мови (англійську – в Гонконзі, Індії, Кенії, Нігерії, Сінгапурі та Південній Африці). Усі переклади були вичитані, щоб забезпечити точний і повний переклад змісту з використанням термінології, яка підходить для аудиторії респондентів, а також забезпечити плавність і природність тексту кожною мовою. 

Завдяки використанню стратифікованої вибірки з неімовірнісних, але керованих онлайн-панелей, вибірки значною мірою репрезентативні для онлайн-авдиторій та зважені на останні дані перепису населення з метою забезпечення якомога більшої національної репрезентативності. У деяких країнах, що розвиваються, можливість зважування для забезпечення національної репрезентативності обмежена ступенем поширення Інтернету (наприклад, у Кенії, Нігерії, Саудівській Аравії та В'єтнамі).

Збір даних проводився у липні та серпні 2023 року.

Про GlobeScan

GlobeScan – це глобальна аналітична та консалтингова компанія, що працює на перетині питань сталого розвитку, зміни поведінки та довіри. Ми співпрацюємо з провідними компаніями, неурядовими та урядовими організаціями, щоб надавати інформацію, яка допомагає ухвалювати рішення та будувати стратегії, що сприяють сталому та справедливому майбутньому.

Заснована в 1987 році, компанія має офіси в Кейптауні, Гонконгу, Хайдарабаді, Лондоні, Парижі, Сан-Франциско, Сан-Паулу, Сінгапурі та Торонто. GlobeScan є учасником Глобального договору ООН та сертифікованою корпорацією категорії В. 

Дізнайтеся більше: www.globescan.com   

Контактна інформація

Стейсі Роуленд

Директор зі зв'язків з громадськістю та комунікацій, GlobeScan 

Тел: +1 416 992 2705

stacy.rowland@globescan.com 

Про Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

Заснований у 1992 році, Фонд "Демократичні ініціативи" є незалежним, авторитетним аналітичним центром, що спеціалізується на дослідженні українського суспільства та демократичних процесів на основі аналізу тенденцій громадської думки.

Демініціативи провели понад 80 національних та регіональних опитувань громадської думки, включаючи 17 національних екзит-полів, десятки експертних опитувань, понад 200 фокус-груп, що охоплюють широке коло тем - від боротьби з корупцією до питань національної безпеки в умовах пандемії COVID-19 та сприйняття зміни клімату. Починаючи з 24 лютого 2023 року, Фонд провів шість загальнонаціональних досліджень та чотири регіональні опитування щодо стану соціальної стійкості, а також аналіз ситуативної обізнаності у прифронтових міських громадах.

Ознайомитися з останніми дослідженнями та аналітичними матеріалами можна на сайті Фонду (www.dif.org.ua).

Контактна інформація

Світлана Барбелюк, Директор

Тел.: +380 50 444 3346

dif@dif.org.ua