Тарас Жовтенко

Сфера наукових інтересів: гібридні загрози та стратегії, інформаційно-психологічні операції, протидія дезінформації, безпекова політика США, НАТО, ЄС, європейська та євроатлантична безпека, воєнна політика і стратегія, геополітика і міжнародна безпека.

Коментарі
Перегляди: 541
9 січня 2024

Поставки ракет із КНДР – це не та допомога, на яку сподівався Кремль –Тарас Жовтенко

Які ракети КНДР передала Росії? Навіщо РФ знадобилися ракети виробництва КНДР? Яку небезпеку становлять ці боєприпаси для української ППО? Відповіді на ці та інші запитання в ефірі телеканалу FREEДОМ шукали експерти.

Зокрема, безпековий аналітик  Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва Тарас Жовтенко  прокоментував:

– Ці поставки навряд чи матимуть якийсь стратегічний вплив на можливості російської армії. Тут наявна  ситуація, коли поставки зброї Північною Кореєю не такі  масштабні, щоб вирішити проблему для російського військово-політичного керівництва.

Ми не бачимо відправки інших озброєнь, крім артилерійських систем і боєприпасів. Спочатку стверджували, що Північна Корея відправила до РФ мільйон боєприпасів,  потім йшлося ще про 500 тисяч додаткових.

Тепер  говорять про кілька десятків балістичних систем, тобто пускових установок і ракет. Насправді, для потреб російської армії це не та допомога, на яку сподівалося б російське керівництво.

Поки ситуація не виходить за межі, швидше за все, можна говорити про те, що вона стратегічно координується Китаєм. Це не означає, що Китай безпосередньо залучений у ці процеси.

Просто офіційний Пекін у курсі того, що робить Пхеньян, і в курсі загальних обсягів таких постачань з боку Північної Кореї російській армії. А також у курсі того, що ці поставки за обсягами не вийдуть за певні межі, які не особливо будуть вигідні офіційній владі Пекінf.

Китай, таким чином, демонструє, що насправді в нього є прямі важелі впливу на такі країни, як Північна Корея. Відповідно, він використовуватиме такі держави для того, щоб просувати свої геополітичні інтереси.

Останні новини з категорії Коментарі

На яку підтримку Катару може сподіватися Україна – Марія Золкіна

Чи достатньо Україна приділяє уваги відносинам з Катаром і на яку підтримку цієї країни можна сподіватися – в інтерв’ю Марії Золкіної
3 травня 2024

“Рамштайн” перейде під контроль НАТО: еволюцію формату допомоги Україні проаналізував Жовтенко

Робота Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”) згодом перейде під координацію і контроль НАТО, вважає Тарас Жовтенко
1 травня 2024

Крим і Глобальний Південь: контекст нових викликів

О.Гарань та О.Ашур вважають, що через поняття колоніальної війни, якою є вторгнення Росії до України, ми можемо будувати спільні мости з кра...
1 травня 2024

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024