Петро Бурковський

Виконавчий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва

Коментарі
Перегляди: 1308
2 грудня 2021

Гарний учень Трампа. Володимир Зеленський показує себе борцем з олігархами і корумпованими елітами

Президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді.  Упродовж трохи більше, як 40 хвилин виступу перед парламентом, президент майже не говорив про політику.

Громадське радіо разом із політичним аналітиком Фонду «Демократичні ініціативи»  Петром БУРКОВСЬКИМ проаналізувало послання Президента  Зеленського до Верховної Ради України.

Зеленський vs Трамп

У виступі Зеленського було кілька сильних і слабких моментів, зазаначив Петро Буроквський.

«Виступ з обіцянками у трампівському стилі»,   — підмітив аналітик.

Він зазначає, що виступ був спрямований насамперед на його виборців та на потенційних виборців.

«Розрахований виступ на людей віком до 50 років, які мають неповнолітніх дітей. А також на молоді сім’ї, так званий  фонд «майбутніх поколінь». Це дуже в трампівському стилі — готувати виступ, який резонує з настроями його виборців, тобто під свою цільову аудиторію», — каже Бурковський.

Послання було з обіцянками у трампівському стилі. Зеленський пропонує соціальні кроки, які резонують з настроями його виборців.

Аналітик пояснює:

«Трамп боровся з демократами та зовнішніми ворогами, які обкрадають Америку. А Зеленський бореться з олігархами, які обкрадають Україну».

Петро Бурковський вважає емоційність, зривання на крик та постукування по столу Володимиром Зеленським навмисними.

«Він чудовий актор. Фактично, спілкується з політичними елітами. Хоче повернути собі імідж борця з політичними елітами. Це те ж саме, що робив Трамп. Він так само стукав по столу, так само говорив жорсткі речі, дуже жорстко розмовляв з пресою», — каже аналітик.

За його словами, такий стиль спілкування з політичними елітами імпонує частині виборців. А тому з технологічної точки зору це дуже правильний прийом, на думку Бурковського.

Чи піде Зеленський на другий термін?

Петро Бурковський впевнений, що Зеленський готується до другого терміну. 

«Всі звернули увагу на його ініціативу про законопроєкт про «множинне громадянство». Він при цьому апелює до дуже чутливої теми, прив’язав до діаспори. Тут, з одного боку, він показує свою турботу щодо українців за кордоном, апелює до націонал-патріотичних виборців.

А з іншого боку, Зеленський намагається привернути прихильність людей 18-29 років. Наші дослідження показують, що ідея «множинного громадянства» максимально резонує молодим виборцям», — пояснює аналітик.

Він нагадує, що зазвичай ці виборці не ходять голосувати. А у 2019 році вони пішли на вибори. Понад 2/3 з них проголосували за Зеленського. Зараз він втрачає популярність у цій віковій групі.

«Тому його команда думає, як її повернути.  Виборцям 18-29 років подобається тема множинного громадянства, бо їм подобається ідея подорожей, можливого життя за межами України», — каже Бурковський.

Він наголошує на тому, що направду тут захований обман. Адже залежатиме можливість «множинного громадянства» від інших країн. Навіть якщо Україна дозволить.

Повний запис аудіоефіру:

Останні новини з категорії Коментарі

На яку підтримку Катару може сподіватися Україна – Марія Золкіна

Чи достатньо Україна приділяє уваги відносинам з Катаром і на яку підтримку цієї країни можна сподіватися – в інтерв’ю Марії Золкіної
3 травня 2024

“Рамштайн” перейде під контроль НАТО: еволюцію формату допомоги Україні проаналізував Жовтенко

Робота Контактної групи з питань оборони України (формат “Рамштайн”) згодом перейде під координацію і контроль НАТО, вважає Тарас Жовтенко
1 травня 2024

Крим і Глобальний Південь: контекст нових викликів

О.Гарань та О.Ашур вважають, що через поняття колоніальної війни, якою є вторгнення Росії до України, ми можемо будувати спільні мости з кра...
1 травня 2024

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024