Події
Перегляди: 2270
27 листопада 2017

Німецьким колегам – про українську аналітику

27 листопада відкрили перший день навчального туру для німецьких аналітиків, які приїхали до Києва за програмою «Платформа аналітики та міжкультурної комунікації» (PAIC).

Мета візиту:

• ознайомитися з роботою українських аналітичних центрів;

• зрозуміти, який вплив вони чинять на формування політик;

• дістати уяву про політичні та економічні процеси в Україні,

• напрацювати спільні проекти із українськими колегами.

Про те, яка продукція українських аналітичних центрів цікава закордонній аудиторії і, навпаки, які теми можуть становити інтерес, зокрема, для німецьких аналітиків, розповіла керівник проекту, науковий співробітник Інституту європейської політики (Німеччина) Людмила Мельник.

Свої висновки вона ґрунтувала на дослідженні «Аналітичні центри в Україні та Німеччині: головні розбіжності та перспективи співпраці».

«Демініціативам» випало першим розповісти німецьким колегам  про ситуацію в Україні, й звісно, мова йшла про конфлікт на Донбасі.

Директор Фонду  Ірина Бекешкіна  розповіла про громадську думку українців – якими на сьогодні є настрої жителів Донбасу і наскільки вони відрізняються від решти України.

Про те, чи існують шляхи вирішення збройного конфлікту, а також свої короткострокові прогнози щодо розвитку ситуації на Донбасі представив науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» Олексій Гарань.

Великий інтерес з боку німецьких фахівців  викликала методика опитування. Вони цікавилися, як саме дослідження проводилося на підконтрольній частині Донбасу і можливостях проводити його на окупованій території.

Воркшоп для німецьких аналітиків триватиме три дні. Під час візиту вони відвідають  низку  українських мозкових центрів, проведуть бесіди з різних тем суспільно-політичного життя України.

Проект «Платформа аналітики та міжкультурної комунікації» реалізується Інститутом європейської політики (Берлін, Німеччина) спільно з Міжнародним фондом «Відродження», Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва й Ініціативою з розвитку та дослідження аналітичних центрів «think twice UA» за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Більше інформації про проект Ви можете дізнатися за посиланням: http://dif.org.ua/article/proekt-platforma-analitiki-ta-mizhkulturnoi-komunikatsii.

 

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024