Події
Перегляди: 1383
1 червня 2021

На нових тренінгах стажерки «Демініціатив» опрацювали практичний базис аналітики та соціології

Дводенний тренінг з основ аналітики та соціології відбувся 28 та 29 травня. Стажерки Фонду мали змогу послухати практикуючих експертів та втілити теоретичні знання у реальному завданні. Семінари були націлені на розширення знань про аналітичні матеріали, попередній збір й обробку даних для їхнього написання, методи структурування інформації у аналітичній записці.

«За період тренінгів я заповнила прогалини у прикладній сфері соціології та поглибила навички написання аналітичних матеріалів», – розповідає стажерка Софія Голубцова.

Майстер-класи з основ підготовки аналітики провели експерт Центру аналітичних досліджень Сергій Янішевський та політичний аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" Петро Бурковський, а соціологічний блок вели старший науковий співробітник Інституту соціології НАН України Максим Паращевін та Анна Кисла – професорка Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова.

Темою тренінгу від Сергія Янішевського стали ключові засади професійного написання матеріалів, можливі методи аналізу та виклади аналізу. Стажерки дізналися про особливості BLUF, SWAT, SNW, STEP-методів, їхні відмінності та способи застосування. Серед усього матеріалу першого тренінгу дівчата-стажерки відзначають наявність можливості випробувати набуті знання на реальному кейсі.

Лілія Вахняк зазначила: «Особливо корисною була практична частина, оскільки за дві години нам потрібно було за допомогою брейн-шторму та командної роботи підготувати аналітичний матеріал, на який ми отримали дуже розгорнутий та конструктивний фідбек». А Ірина Хомко додає, що їй пощастило отримати шанс на практиці випробувати набуті знання та почути корисну конструктивну критику від лектора.

Другий день тренінгів відзначився глибоким зануренням у сферу соціології та особливостей збору даних. Максим Паращевін наголошував, що опитування не є єдиним засобом здобуття інформації, а для того, щоб просте статистичне опитування стало справжнім соціологічним дослідженням, його треба інтегрувати з іншими способами та проводити аналіз даних, відстежуючи тенденції.

Також було зазначено про правила складання анкет, об’єктивний та відсторонений підхід до постановки запитань у ній. Анна Кисла розповідала про ресурси здобуття якісної та достовірної інформації, важливість вибірки в опитуваннях та типові помилки у неякісних анкетах.

Ці заходи були проведені у рамках програми підвищення кваліфікації, яку проводить Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва для своїх стажерок, які беруть участь у роботі Фонду в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

Олександра Ладиченко, стажерка ДІФ

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024