Події
Перегляди: 2060
30 березня 2021

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва продовжує конкурс дослідницьких робіт для молодих аналітиків/-инь з регіонів

Одним з головних напрямків роботи Фонду є аналіз суспільно-політичних процесів в Україні та підготовка рекомендацій для організацій громадянського суспільства та органів влади щодо розвитку демократії та підтримки європейської / євроатлантичної інтеграції України. 

Важливим завданням таких досліджень є виявлення питань, які впливають на життя та настрої громадян на місцевому рівні. Також, ми прагнемо підтримати процеси децентралізації та розбудови громад.

У зв’язку з цим, ми хотіли б залучити до співпраці молодих  аналітиків/аналітикинь, які розуміють місцевий контекст своїх громад та регіонів, прагнуть підвищити свій професійний рівень та донести свої рекомендації до зацікавлених сторін. 

Задля цього Фонд запрошує молодих політичних аналітиків/-инь віком від 21 до 34 років, які проживають у всіх регіонах України, взяти участь у конкурсі на написання аналітичних матеріалів за такими орієнтовними темами:

1. Демократія та стабільність у Вашому регіоні:

  • Національна згуртованість (міжетнічні, міжконфесійні відносини) та громадсько-політична активність громадян у громадах (волонтерський, правозахисний рух);
  • Активність політичних партій та загальнонаціональних громадських рухів та організацій на місцевому рівні: ризики та можливості для суспільно-політичної стабільності;
  • Регіональні особливості поширення деструктивної пропаганди;
  • Проблеми діяльності організацій громадянського суспільства на місцевому рівні;
  • Електронне врядування та вплив неформальних груп у соцмережах на місцевому рівні;
  • Соціальні та економічні відносини у громадах.

2. Проблеми втілення реформи на місцевому рівні:

  • Проблеми бідності та соціально-економічного розвитку;
  • Проблеми розвитку інфраструктури;
  • Проблеми охорони здоров’я;
  • Проблеми діяльності правоохоронних органів та боротьби з корупцією;
  • Проблеми і захист довкілля;
  • Проблеми освіти;
  • Регіональні проблеми реалізації угоди про асоціацію з ЄС.

Конкретний предмет дослідження, формулювання дослідницького питання та підбір методів лишаються на розсуд автора.

Дослідницька / аналітична робота повинна містити:

  • Постановку проблеми та обґрунтування актуальності;
  • Аналіз причин та наслідків;
  • Висновки та (за можливості) рекомендації.

Ці елементи слугуватимуть також і критеріями для оцінки: актуальність теми, якість аргументів та релевантність методів (залежно від дизайну дослідження), оригінальність висновків та реалістичність рекомендацій (за наявності) тощо.

Робота може бути написана українською чи англійською мовою, не повинна бути опублікованою раніше в ЗМІ чи інших друкованих чи електронних джерелах і бути оригінальною! Плагіат вважатиметься автоматичною підставою для дискваліфікації учасника! Орієнтований обсяг - до 7000 знаків з пробілами.

Для участі в конкурсі заповніть Google-форму: та прикріпіть до неї свою дослідницьку / аналітичну роботу до 30 квітня  2021 р. 23.59 за київським часом!

Після етапу подачі заявок, серед аплікантів/-ок буде відібрано до 10 переможців. Найкращі роботи будуть опубліковані на сайті та Фейсбук-сторінці Фонду «Демократичні ініціативи».

Переможці отримають грошову винагороду та подарунки, пов’язані із науковими інтересами авторів. Крім того, переможців запросять до участі у дводенному тренінгу від Фонду «Демократичні ініціативи» з навчання новим методам досліджень і підготовки аналітичних матеріалів!

У разі додаткових запитань, пишіть, будь ласка, на адресу: tender@dif.org.ua

Цей конкурс дослідницьких пропозицій проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст конкурсу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

 

Останні новини з категорії Події

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р.відбулася офіційна церемонія нагородження професора Олексія Гараня державною нагородою Великої Британії – Медаллю Британсь...
6 березня 2024

Інформаційні виклики та оборонні тренди: до чого варто бути готовими у 2024 році – експертне обговорення

Актуальні питання безпекової політики в Україні обговорили експерти
3 березня 2024

Олексій Гарань став лавреатом Премії імені Петра Могили

25 січня 2024 року Вчена рада НаУКМА присудила професору політології НаУКМА Олексію ГАРАНЮ Премію імені Петра Могили 2023 року
6 лютого 2024