Коментарі
Перегляди: 2213
18 липня 2017

Більшість українців – за блокаду ОРДЛО і законодавче закріплення статусу «окупованих територій»

Абсолютна більшість населення України підтримує рішення РНБО України про блокаду торгівлі з «ДНР/ЛНР», а також виступають за законодавче визнання непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей окупованими.

Про це під час прес-конференції повідомила Директор фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи результати соціологічного дослідження.

«Що стосується рішення РНБО про блокаду торгівлі з «ДНР/ЛНР». Переважає підтримка - 47% опитаних сказали «за», а це половина населення. Але і «проти» досить багато - 37%. Регіональні відмінності - присутні. Найвища підтримка блокади - на Заході (66%), найнижча - на Сході, де вона становить 38%», - сказала вона.

За словами соціолога, щодо пропозиції законодавчого визнання непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей окупованими, то більшість українців - 55% сказали «за», 22% - «проти», але чверть опитаних не визначились щодо цього питання.

«Найвищий рівень підтримки блокади - закономірно на Заході (64%) та у Центрі (59%). Менше прихильників на Сході - 49% респондентів, а найменше прихильників на Півдні - 35%», - сказала Ірина Бекешкіна.

У дослідженні також йдеться, що політичне майбутнє самопроголошених «ДНР/ЛНР» 55% українців бачать у складі України на довоєнних умовах, а ще «кожен п'ятий респондент схиляється до можливості надання цим територіям більшого рівня автономії у складі України і близько 9% підтримали самостійне існування цих утворень або приєднання їх до складу Росії».

«Загалом порівняно з минулим роком скоротилася підтримка пропозиції надати більше прав нині непідконтрольним територіям. Найбільша підтримка надання автономного права територіям «ДНР/ЛНР» - на Сході (28%), але й там це меншість, більшість (47%) воліє, щоб ці території залишалися у складі України у довоєнному статусі», - наголошується у дослідженні.

Оригінал: INTV

Останні новини з категорії Коментарі

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024

Чи відбуваються вибори під час війни?

Марія Золкіна розповіла про вибори під час війни, які мали відбутися в Україні, а також про президентські вибори в росії у 2024 році
15 березня 2024