Події
Перегляди: 2070
17 жовтня 2012

У соціологів починається ембарго на передвиборні опитування. Останні рейтинги

Із четверга в Україні забороняється публікувати результати передвиборних соціологічних опитувань.

Такими э вимоги українського законодавства.

За останніми опитуваннями соціологів, найбільшу підтримку на виборах одержить "Партія регіонів", інтрига за друге місце розгортаэться між "Батькывщиною" і "Ударом", у "Свободи" є шанси потрапити в парламент.

Українські соціологічні компанії вже оприлюднили результати останніх опитувань про переваги українців на виборах до Верховної Ради. Соціологи будуть проводити опитування аж до дня виборів, але вони будуть закритими.

Гендиректор КМІС Володимир Панніото відзначає, що в європейських країнах ембарго на публікації вводиться за 1-2 дня до виборів.

Опитування, проведено напередодні виборів групою "Рейтинг" показав, що перемогу в парламентських перегонах одержала б Партія регіонів, за яку готові проголосувати 19,2% респондентів. Приблизно рівну кількість виборців підтримують "УДАР Віталія Кличка"  - 15,2% і "Батьківщину" - 13,9%. 10,8% проголосували б за Компартію, 4,9% - за "Свободу".

Згідно з даними останнього опитування Research&Branding Group, у парламент проходять чотири сили: Партія регіонів, "Батьківщина", "УДАР" і Компартія.

За ПР готові віддати голоси 22,2% всіх опитаних; за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" - 15,4% всіх опитаних. Партія "УДАР" набрала 14,8% голосів всіх опитаних. За Компартію готові проголосувати 9,6% всіх опитаних.

За даними останнього опитування, проведеного Фондом "Демініціативи" разом із КМІС, лідером парламентської гонки є Партія регіонів (23%), друге-третє місце ділять "Удар і "Батьківщина" (16% і 15% відповідно).

З 10% підтримки виборців у Раду проходить КПУ й уперше за увесь час опитувань виборчий бар'єр переступила "Свобода".

За даними останнього опитування GfK Ukraine, Партію регіонів підтримують 25% виборців, УДАР - 17%, "Батьківщину"- 15%, КПУ - 9%.

Опитування TNS Ukraine показав, що в Партії регіонів 33% симпатиків серед опитаних українців, в "Батьківщини" - 24%, в "Удара" - 16%, у КПУ - 12%.

Згідно з останніми даними Центру соціальних та маркетингових досліджень "СОЦИС", електоральні орієнтації українців розділилися наступним чином: перше місце займає Партія Регіонів та отримує 22,7% підтримки виборців.

Об’єднана опозиція, на разі, посідає другу позицію – 15,6%. Партія "Удар" отримує 14,7% підтримки виборців, а Комуністична партія України має – 9,2%.

ВО "Свобода" заручилася підтримкою 4,6% виборців, а партія "Україна – Вперед!" – 2,1%.

Укрїнська правда

Все про: соціологія, соцопитування

 

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024