Події
Перегляди: 1834
12 жовтня 2012

Позов Наталі Королевської до соціологів може стати "забавним анекдотом, який розсмішить світову соціологічну громадськість".

Директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна вважає "анекдотичною" ситуацію щодо позову до суду Наталії Королевської проти соціологів. Водночас, вона побоюється, що останнім можуть "попсувати нерви".

Про це вона сказала на прес-конференції в УКРІНФОРМі, відповідаючи на запитання журналістів.

"Маразм крепчає. Уявіть собі: якщо 15 політичних партій, які не долають виборчий бар'єр у наших опитуваннях, раптом до нас, до соціологів, будуть пред'являти претензії, що це буде? Я даю абсолютне слово спеціаліста, що ніде у світів не було позовів до соціологів на тій підставі, що вони дали не ті результати", - сказала Бекешкіна.

За її словами, довести факт проведення опитування дуже легко, бо є анкети, звіти. В свою чергу, у Королевської немає аргументів.

"Єдиний аргумент, що рейтинг не такий і більше ніяких документів немає", - підкреслила соціолог.

На її думку, ця ситуація може стати "забавним анекдотом, який розсмішить світову соціологічну громадськість". Водночас Бекешкіна зауважила, що "попсувати крові можуть, бо, якщо це стане прецедентом, політики, які не задоволені рейтингами, будуть подавати в суд на соціологів. І складеться просто дика ситуація", підсумувала директор Демініциатив.

Як повідомляв УКРІНФОРМ, позовну заяву проти Фонду "Демократичні ініціативи" і ТОВ "Київський міжнародний інститут соціології ЛТД" (КМІС) подано в четвер до Господарського суду м.Києва. Позивач, партія Наталії Королевської "Україна - Вперед!", вимагає від соціологів спростування недостовірної інформації про рейтинг партії.

За підсумками опитування наприкінці вересня КМІС нарахував підтримку "Україні - Вперед!" у 1,4%, а Фонд "Демократичні ініціативи" - 2,1%. У партії вважають ці цифри безумовно заниженими, тоді як реальний рейтинг, за словами представників політсили, коливається між 6 і 7%.

УКРІНФОРМ

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024