Події
Перегляди: 2077
29 листопада 2012

Королевська відкликала свій позов до соціологів, але соціологи залишають за собою право звертатися з позовом до Королевської

У партії «Україна – вперед!» подальший розгляд даної справи вважають безглуздим, заявила на брифінгу лідер партії Наталія Королевська.

“Ми ухвалили рішення, і сьогодні наші адвокати подають заяву в суд про відкликання позову проти соціологів. Вибори закінчилися. Тому ми ухвалили рішення перегорнути цю сторінку”, – сказала Королевська біля Господарського суду м. Києва, де проходить слухання у справі “Україна – вперед!” проти соціологів”.

У той же час, партія не забула ще раз підкреслити свої тісні стосунки з екс-прем’єром Юлією Тимошенко. “Нашими ворогами є представники влади, а не соціологи. Ми повністю поділяємо оцінку виборів, яку дала Юлія Тимошенко, що вибори сфальсифіковані від першого до останнього дня. Тож для нас, як для нової політичної сили, попереду багато роботи”, – зазначила Королевська.

Коментуючи  заяву КоролевськоЇ, генеральний директор КМІС Володимир Паніотто зазначив, що соціологи готові відмовитися від судового позову до партії Наталії Королевської лише за умови, що відкликання позову партії реабілітує їх імідж.

“Мені здається, що це добре, що партія визнала свої помилки і визнала свою неправоту. Відкликання справи про це свідчить. Ми будемо дивитися інші коментарі, і якщо це означає, що ми повністю реабілітовані, то ми не будемо далі судитися”, – сказав Паніотто. Однак, якщо відкликання позову не реабілітує імідж соціологів, і вони будуть виглядати “як люди, які все одно дали неправильні дані”, організація буде подавати до суду.

Що стосується публічних вибачень, гендиректор КМІС зазначив, що організація навіть готувала індивідуальний позов у цій справі, оскільки головним питанням є відновлення “доброго імені” КМІС. “Це займає дуже багато часу, і судитися заради того, щоб отримати вибачення – у нас немає такого ентузіазму”, – зазначив Паніотто.

Сьогодні суд задовольнив клопотання Наталії Королевською про відкликання позову до соціологів, але при цьому відмовив відповідачам у відшкодуванні їхніх витрат на послуги адвоката у цій справі.

В свою чергу представник фонду "Демократичні ініціатив" Валентина Теличенко у коментарі "Українській правді" повідомила, що соціологи залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеною партією "Україна-вперед".

"Представники партії Королевської сказали, що відкликають свій позов у зв'язку з втратою актуальності, що в принципі не означає, що вони зрозуміли свою неправоту". - сказала адвокат.

За її словами, правильність соціологічних досліджень підтвердило реальне голосування в Україні, і "дуже важливо було визнати це, відкликаючи позов до суду з боку позивача"

"Зважаючи на те, що до соціологів не надійшли вибачення з боку партії Королевської до соціологів, яких звинуватили у нечесності. Зважаючи на те, що партія спричинила матеріальні затрати відповідачів, то представники "Демініціатив" і КМІСу залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеною партією "Україна-вперед", - розповіла Теличенко.

Вона також додала, що суд зобов'язав партію Королевської надати анкети соціологічних досліджень, на які вони посилаються, але вони не виконали цього зобов'язання.

Як відомо, у четвер партія "Україна – Вперед!" відкликала позов проти соціологів, у якому вимагала спростування передвиборних даних спільних соціологічних досліджень фонду "Демініціатив" і КМІСу ще до виборів, 11 жовтня.

За результатами опитування КМІСу, проведеного з 21 вересня до 3 жовтня, "Україна – Вперед!" набирала 1,4% симпатій виборців.

За результатами парламентських виборів 28 жовтня партія Королевської отримала 1,58% голосів громадян.

Королевська заявляла 30 жовтня, що за даними паралельного підрахунку голосів від "Україна – вперед!", її "партія отримала 4,7%".

За матеріалами Діло,  Українська правда

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024