Події
Перегляди: 1563
15 жовтня 2013

Янукович грає у безпрограшну лотерею - Ірина Бекешкіна

Головне завдання Віктора Януковича на 2015 рік - знайти кошти задля підвищення пенсій та зарплат бюджетникам. Лише так він може розраховувати на перемогу у президентській гонці, упевнена соціолог, директор Фонду "Демократичні Ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Для мене зараз справа виглядає так. Янукович грає у безпрограшну (як йому здається) лотерею. Головне для нього - обратися у 2015 році, - вважає соціолог. - Поки не виходить - різниця між ним і двома найбільш імовірними кандидатами у другому турі значно переважає можливості фальсифікацій".
 
На думку Ірини Бекешкіної, єдиний вихід - це "повторення трюку 2004 року": "Нагадаю: Ющенко, за даними опитувань, аж до середини вересня (а вибори відбулися наприкінці жовтня) мав у другому турі перевагу у 10%. Аж от пенсіонерам підкинули добавку до пенсії - 400 грн. (це було багато!!!). І уся перевага зійшла нанівець, більше того, в останніх опитуваннях Янукович має десь на 2-3% більше".
 
"Зараз теж єдиний розрахунок - на те, щоб повернути своїх колишніх прихильників і, може, ще додати з розчарованих усіма за рахунок соціальних благ, насамперед - підвищення пенсій та зарплат бюджетникам, - зазначає соціолог. - Але у 2004 році економіка стрімко зростала, і ті гроші накопичували протягом року, а зараз грошей немає навіть на бюджетні виплати. Єдиний вихід - кредити. Угода з ЄС відкриє скарбничку від МВФ, а тоді - й інші західні можливості. Якщо ж ЄС не підпише Угоду з Україноювипускати Тимошенко, судячи з усього Янукович не збирається. Хіба що трохи підлікуватися у Шаріте, з гарантіями повернення у колонію), то тоді залишається Росія".
 

За словами директора "Демократичних ініціатив", "налякана можливістю втратити Україну назавжди" Росія може пообіцяти Януковичу серйозні економічні преференції: "Газ по 160 вже обіцяли, і гроші теж дадуть, і взагалі зроблять усе від них залежне, щоб Янукович знову став президентом. Бо такий Янукович - повністю залежний від Росії та здешевленого газу, зневажений у Європі - буде їм потрібний. А в Україні - дадуть можливість комуністам провести референдум щодо Митного союзу, і він буде виграний (як був би виграний і референдум щодо ЄС). І - "враховуючи волю народу" - у митний союз. Тобто - для Януковича особисто вигода хоч так, хоч так. Безпрограшна лотерея!".

 

Джерело:   

 

 

 

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024