Події
Перегляди: 1422
4 березня 2014

В Україні немає жодного регіону, жодної соціальної групи, де б більшість хотіла об’єднатися з Росією

Про це  повідомила директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна під час прес-конференції  «Росія як учасник політичного конфлікту в Україні: що буде далі?» в Укрінформі.

"Наше опитування надзвичайно важливе, тому що воно показує, що немає в Україні жодного регіону, немає в Україні жодної соціальної групи, де б більшість хотіла об'єднатися із Росією. Хоча, звичайно, таких (прибічників об'єднання. - Авт.) більше на Сході і на Півдні", - сказала Бекешкіна.

При цьому вона навела приклад, що навіть у Криму, де цей відсоток зріс останнім часом, він однаково становить 41%, тобто менше половини. Що ж до Донецької області, яку соціолог назвала другою критичною точкою, то там, за її словами, прибічників об'єднання з Росією 33 відсотки.

Окрім того, зазначила Бекешкіна, існує пряма залежність між прагненням об'єднатися з Росією і віком опитуваних. "Починає переважати в цих критичних регіонах (Крим, Донецька область. - Авт.) прагнення у віці, коли він наближається до 55 років. Тобто, очевидно, що це все-таки старше покоління, яке з одного року і ностальгує за колишнім Радянським Союзом і, можливо, бажає отримати більш високі пенсії, які є в Росії", - констатувала вона.

Директор Фонду "Демініціатив" також повідомила, що загалом об'єднання в єдину державу з Росією бажають відсотків опитаних українців. "За останні роки ця кількість зменшилася з 20 до 9 відсотків, але після Майдану зросла на 3 відсотки", - резюмувала соціолог.

Загальнонаціональне опитування населення України було проведене Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" та Київським міжнародним Інститутом соціології з 8 по 18 лютого 2014 року в усіх областях України (включно з містом Київ) та в Криму.

 

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024