Події
Перегляди: 2011
20 травня 2013

Україна – НАТО: співпраця поглиблюється

Так вважає начальник Національного університету оборони України Василь Телелим. На прес-конференції з нагоди відкриття 13-го міжнародного тижня «Організація Північноатлантичного договору після Чиказького саміту 2012 року» на базі цього вищого навчального закладу він заявив:

"Україна поглиблює співпрацю з НАТО в оборонній, соціальній, навчальній сферах. Це зумовлено викликами як глобальній стабільності, так і національній безпеці України".

На підтвердження тези генерал-лейтенанта Василя Телелима Посол Польщі в Україні Генрік Литвин оприлюднив протокольне рішення про створення найближчим часом українсько-польсько-литовського батальйону в сучасному форматі співробітництва Україна – НАТО.

Відповідаючи на запитання «ЄвроАтлантики» щодо «шведського» варіанту відносин України і НАТО, представник штаб-квартири Альянсу генерал-лейтенант Алан Гедер зазначив:

"НАТО тісно співпрацює з десятками країн, які не є членами організації. Справді, Україна, як і Швеція, є одним із найбільших контрибуторів гарантування глобальної безпеки під егідою Північноатлантичного договору. Я вважаю, що відносини Україна – НАТО не гальмуються, а виходять на новий, відповідний новітнім викликам, рівень".

Віталій Довгич,

головний редактор часопису «ЄвроАтлантика» 

 

Останні новини з категорії Події

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024

Легендарна соціологиня Ірина Бекешкіна увійшла до рейтингу NV «Люди десятиліття»

Видання NV склало список співвітчизників, які відіграли провідну роль в Україні за останнє десятиліття, куди ввійшла й Ірина Бекешкіна
18 травня 2024

Нове глобальне партнерство: що треба врахувати Україні задля розширення співпраці з Катаром – Марія Золкіна

Марія Золкіна підбила підсумки візиту української експертної делегації до Катару, проведеного в межах проєкту "Нове глобальне партнерство дл...
10 травня 2024

Виклики європейської політики пам’яті про Другу Світову в контексті російсько-української війни — експертне обговорення

Матеріали круглого столу «Ніколи знову? Виклики європейської політики пам’яті про Другу світову в контексті російсько-української війни».
9 травня 2024