Події
Перегляди: 2983
13 березня 2014

У Криму інформація подається "під російським кутом"

У Києві відбувся круглий стіл на тему: « Україна під прицілом російських ЗМІ. Проблеми інформаційної безпеки України ».

 

Євген Бистрицький, виконавчий директор МФ « Відродження», розповів про використання низкою ЗМІ пропагандистських кліше, подібних до радянських , а також про те, що до революції в Україні  американський уряд аж ніяк не причетний, як про це пишуть російські ЗМ.

Експерт каже , що в Україні потрібно проводити нову гуманітарну політику.

 

Ігор Козій  військовий експерт  Інституту Євро-Атлантичного співробітництва, закликав ЗМІ припинити використовувати неперевірену і негативну інформацію.

Він розповів про важливість налагодження співпраці ЗМІ з службами безпеки та Міноборони.


 

Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", вважає , що для того, щоб розвіяти чутки, потрібно щоб в ЗМІ виступали авторитетні люди, незв'язані з політикою, які будуть спростовувати ці чутки.

Олександр Чекмишев, голова комітету "Рівність можливостей", каже , що українським ЗМІ немає сенсу вести боротьбу методами Росії , відповідати маніпуляціями на маніпуляції.

Експерти одностайні в тому, що в Криму інформація подається "під російським кутом ". Людям розповідають про репресії проти російського населення, нелегітимність нинішньої влади і про те, що Янукович легітимний президент, а також подаються інші "новини", які не відповідають дійсності.

 


"Найбільш активним у цій ситуації є суспільство", - повідомив Олександр Децик , Гендиректор Укрінформу . Також Децик говорить про те , що необхідно проводити аналіз контенту .

 

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024