Події
Перегляди: 983
20 вересня 2018

У Харків привезли навчальну програму НАТО

Зустріч керівників структурних підрозділів Харківської облдержадміністрації (ХОДА) та представників Громадської Ліги Україна-НАТО відбулася 18 вересня. Метою заходу стало обговорення програми "Синергія громадських та урядових інституцій з інформування суспільства з питань євроатлантичної інтеграції".

Під час зустрічі директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ХОДА Олексій Максимов ознайомив присутніх з програмами, спрямованими на підвищення рівня безпеки на території області, зазначивши, що всі вони розроблені з урахуванням європейського досвіду. Також він підкреслив, що співпраця між Харківською областю і НАТО включає в себе також гуманітарні проекти.

Аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва Руслан Кермач,  представляючи результати опитування, проведені Фондом у серпні, зауважив, що у суспільстві досить велика підтримка щодо вступу України в НАТО -  42% українців нині підтримують вступ країни до НАТО, 35% підтримали позаблоковий статус України, 6% виступають за військовий союз із Росією й іншими країнами СНД,  16,3% не змогли відповісти на це  питання. "Ця цифра - лиш середній показний по країні  і якщо дивиьтися глибше,  то ми побачимо певну міжрегіональну диспропорцію. В західному регіоні вже фактично досягнуто консенсус у підтримці НАТО - 71%, в центрі - це переважна більшість - 52%. Проте Південь та Схід суттєво відстають за цими показниками".

Незворотність  євроатлантичного вектору інтеграції може гарантувати лишн  стійкий міжрегіональний  суспільний консенсус на підтримку НАТО, наголосив експерт. І тут необхідні комунікація та інформування населення про те, які вигоди несе євроатлантичний формат безпеки для країни.

 

Джерело: http://sq.com.ua

Останні новини з категорії Події

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024

Легендарна соціологиня Ірина Бекешкіна увійшла до рейтингу NV «Люди десятиліття»

Видання NV склало список співвітчизників, які відіграли провідну роль в Україні за останнє десятиліття, куди ввійшла й Ірина Бекешкіна
18 травня 2024

Нове глобальне партнерство: що треба врахувати Україні задля розширення співпраці з Катаром – Марія Золкіна

Марія Золкіна підбила підсумки візиту української експертної делегації до Катару, проведеного в межах проєкту "Нове глобальне партнерство дл...
10 травня 2024

Виклики європейської політики пам’яті про Другу Світову в контексті російсько-української війни — експертне обговорення

Матеріали круглого столу «Ніколи знову? Виклики європейської політики пам’яті про Другу світову в контексті російсько-української війни».
9 травня 2024