Події
Перегляди: 1607
26 жовтня 2014

Спостерігачі хвалять вибори та інтерв´юерів Національного екзит-полу

 

На виборчих дільницях був порядок, а інтерв´юери були на висоті

Про це у ході брифінгу повідомила Катерина Козеренко - спостерігач, керівник відділу Аналітичного центру Юрія Левади (Левада - центр, Москва, Росія), передає кореспондент «Коментарів».

«На дільницях порядок. Вибори були добре організовані. А інтерв´юери на висоті. Все виконували за інструкцією, на провокації не піддавалися. За екзит-поллом було дуже приємно спостерігати», - заявила Козаренко.
 
Експерт Інституту громадських справ, співробітник Інституту соціології Варшавського університету Йоанна Конечна-Саламатін, у свою чергу, відзначила професіоналізм інтерв´юерів.
«Звичайно, на дільницях виникають дрібні проблеми. Але досвід допомагає. Інтерв´юєри висококласні професіонали. Ми шоковані цим їх професіоналізмом. Головне - вони були не агресивні» - сказала Конечна-Саламатін.
 
Директор фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Ірина Бекешкіна не виключає, що можуть бути «фейкові екзит-поли», але впевнена, що «війни» не буде.
«Я впевнена - війни екзит-полів не буде. Інша справа - можуть бути фейки, фейкові екзит-поли. Але, я думаю, у них немає права на життя», - зазначила Бекешкіна.
 
 
 Коментарі

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024