Медіа
Перегляди: 1542
25 липня 2023

Спеціальний епізод із закордонним експертом Омаром Ашуром

В цьому епізоді ви послухаєте закордонного дослідника та військового експерта Омара Ашура.

Омар Ашур – професор військових досліджень, голова відділу стратегічних досліджень в Арабському центрі досліджень і політичних стадій дохійського університету (Катар).

Раніше викладав в Університеті Ексетера (Великобританія) та в Університеті Макгілла (Канада). Працював старшим консультантом ООН з питань реформи сектору безпеки, боротьби з тероризмом і дерадикалізації. Був співавтором документа Економічної та соціальної комісії ООН для Західної Азії (UN-ESCWA) про реформу сектору безпеки під час перехідних періодів «арабської весни».

Автор низки статей і праць про військову та бойову ефективність, оборону малих держав, асиметричну війну, повстання та боротьбу з повстанцями, демократизація (з акцентом на реформу сектора безпеки та цивільно-військові відносини), безпеку та тероризм.

Саме тому зараз, під час російсько-української війни, його знання є особливо цінними та актуальними для нас!

В 21 епізоді подкасту DIF Dive ви почуєте про тактику ведення війни ІДІЛом з книги професора Ашура "Як воює ІДІЛ" та про те, чи доцільно порівнювати терористів з ІДІЛу та Російської Федерації. А також коментарі експерта про Україну.

Обирайте зручний майданчик для прослуховування подкасту "DIF Dive" та занурюйтесь в тему епізоду.

Слухайте нас
на Spotify
та на Google Podcasts

Цей матеріал представлено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов'язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.