Події
Перегляди: 1701
25 грудня 2014

Проблеми вільної частини Донецької області потребують термінового вирішення

23 грудня 2014 року у м. Краматорськ відбулася регіональна конференція «Перспективи взаємодії влади та громадськості в Донецькій області в нових умовах».

Захід був проведений Донецькою обласною організацією «Комітет виборців України» за сприяння Донецької обласної державної адміністрації та Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку. Інформаційний партнером виступив Донецький Прес-клуб.

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко, консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку д-р Детлеф Вольтер, керівник Департаменту Адміністрації Президента України з питань взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Олександр Ярема, в.о директора департаменту облдержадміністрації з внутрішньої політики Андрій Халецький, начальник управління інформаційної політики та з питань преси облдержадміністрації Олена Малютіна, представник Програми розвитку ООН в Україні Айдер Халілов; директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна, Голова Правління Донецької обласної організації «Комітет виборців України» Сергій Ткаченко, представники аналітичних центрів, місцевих неурядових організацій, громадські активісти та журналісти.

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко проінформував громадськість про життєдіяльність регіону та функціонування органів влади в надзвичайних безпекових та політичних умовах. За словами Кіхтенка, облдержадміністрація зазнає значних складнощів в організації своєї діяльності, враховуючи дефіцит кадрів та розміщення її структурних підрозділів в різних містах регіону. В Донецькій області досі не здійснено ротацію голів райдержадміністрацій, наявні проблеми у фінансуванні державним казначейством необхідних для регіону витрат, фіксуються негативні прояви щодо рівня злочинності. Як зазначив чиновник, занепокоєння викликає і діяльність окремих силових підрозділів на території області. При цьому, Олександр Кіхтенко підкреслив об’єктивну неможливість розірвання економічних зв’язків та стосунків між окупованою та вільною частиною Донецької області.

Консул Федеративної Республіки Німеччини у Донецьку д-р Детлеф Вольтер зазначив, що його держава ніколи не визнає окупацію частини Донецької області, але підкреслив безальтернативність мирним переговорам. Федеративна Республіка Німеччина готова надати Донецькій області необхідну допомогу для стабілізації ситуації та подальшого розвитку.

У свою чергу, керівник Департаменту Адміністрації Президента України з питань взаємодії з громадянським суспільством та політичними партіями Олександр Ярема проінформував місцеві неурядові організації про переформатування Координаційної ради з питань розвитку громадянського суспільства при Президентові України, змінах в державній політиці в цій проблематиці. Ярема пообіцяв громадськості подати пропозицію Кабінету Міністрів України запровадити постійний графік урядових засідань з питань функціонування Донецької та Луганської областей.

Директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" Ірина Бекешкіна презентувала результати дослідження громадської думки у мм. Краматорськ та Слов’янськ. Дані соціологів засвідчують значні відмінності у настроях територіальних громад регіону.

Представники місцевих неурядових організацій та громадських ініціатив, посадові особи місцевих організацій домовились оперативно розробити План першочергових кроків із удосконалення інформаційної політики, посилення взаємодії влади і громадськості щодо вирішення актуальних проблем розвитку Донецької області. Після напрацювання Плану дій влада та громадськість зобов’язалися спільно вирішувати актуальні виклики у розвитку регіону.

Пропозиції до Плану першочергових кроків із удосконалення інформаційної політики, посилення взаємодії влади і громадськості щодо вирішення актуальних проблем розвитку Донецької області можна подати у довільній формі до 18 год. 28 грудня 2014 р. за електронною адресою: donetsk_cvu@ukr.net.

Джерело: Макеевские городские новости

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024