Події
Перегляди: 2231
28 серпня 2013

"Презентація журналу "Євроатлантика", присвячена 10-річчю видання"

28 серпня, о 13.00, у прес-центрі Українського національного інформаційного агентства Укрінформ (2 поверх) відбулась прес-конференція  на  тему: "Презентація журналу "Євроатлантика",  присвячена 10-річчю   видання". Організатори - співвидавці видання  -  фонд  "Демократичні  ініціативи імені  Ілька  Кучеріва" та  "Інститут Євро-Атлантичного  співробітництва".

Учасники: Борис  Тарасюк- голова громадської  ради  ЄА, співпрезидент парламентської  асамблеї "Східного  партнерства",  народний  депутат  України; Ірина  Бекешкіна - директор  фонду "Демократичні   ініціативи імені  Ілька  Кучеріва". Ведучий  - Віталій  Довгич - головний  редактор  журналу, Олександр Сушко - науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Олег Гаряга - виконавчий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва.

Підсумкові матеріали: 

Часопис "ЄвроАтлантика" відсвяткував 10-річчя

Часопис "ЄвроАтлантика", який видають Інститут євроатлантичного співробітництва та фонд "Демократичні ініціативи", відсвяткував 10-річний ювілей.
Про це у середу на прес-конференції в Укрінформі повідомив голова громадської ради часопису, народний депутат України Борис Тарасюк.
"Надзвичайно приємно брати участь у відзначенні 10-ї річниці унікального в Європі видання, яким є "ЄвроАтлантика", - сказав він.
Б.Тарасюк зазначив, що часопис було створено як майданчик для дискусій на тему міжнародного життя. Проте основним напрямом діяльності часопису є висвітлення тем щодо членства та перспектив України в ЄС та НАТО. За словами Б.Тарасюка, редакційна політика часопису виключає цензуру: у журналі можуть публікуватися як прихильники євроінтеграції, так і євроскептики. Б.Тарасюк також зазначив, що "ЄвроАтлантика" - різноплановий часопис, який охоплює культурну, літературну та країнознавчу тематики.  
Як повідомив Б.Тарасюк, за 10 років існування авторами "ЄвроАтлантики" були такі відомі зарубіжні діячі, як колишній генсек НАТО Джордж Робертсон, експерти Джеймс Шерр та Збігнев Бжезінський. Серед українців, крім інших, для часопису писали перший президент України Леонід Кравчук, перший міністр оборони Костянтин Морозов та письменник Павло Загребельний.
Часопис "ЄвроАтлантика" - перший в Україні недержавний ілюстрований часопис міжнародного життя, який видається щоквартально. Перший номер видання вийшов у другій половині 2003 року. Загалом за 10 років існування вийшли 32 номери.

Відео з прес-конференції:

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024