Події
Перегляди: 786
6 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р. Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив Олексію Гараню, професору політології НаУКМА, науковому директору Фонду «Демократичні ініціативи», державну нагороду  Великої Британії – Медаль Британської імперії (BEM), від імені Його Величності Короля Чарльза ІІІ за внесок у розвиток українсько-британського партнерства.

Відкриваючи офіційну церемонію нагородження, Мартін Гаррісон відзначив, що професор Олексій Гарань має давні зв'язки зі Сполученим Королівством, коли ще в 90-х був одним із найперших іменних стипендіатів дослідницьких програм Британії. А  Фонд «Демократичні ініціативи», який він представляє, став ключовим партнером посольства в багатьох проєктах, зокрема, вагому роль відіграли  дослідження Фонду після першого вторгнення Росії в Україну  в 2014–2015 роках.

«Наполегливість і сміливість у проведенні досліджень на Донбасі у перші роки  російської агресії, достовірні й життєво важливі результати громадської думки були вельми вагомими для Посольства Великої Британії та інших міжнародних інституцій,  щоб зрозуміти, що відбувалося з Україною в ті важкі дні», – наголосив пан посол.

Він відзначив, що коли почалася повномасштабна трагедія, заподіяна українському народові Росією, Олексій Гарань та аналітики Фонду активно долучилися до інформування світової спільноти про справжню ситуацію в Україні, а також стали партнерами в ініціативах, які посольство проводить з країнами Африки та Латинської  Америки.

«Професор Києво-Могилянської академії Олексій Гарань є поборником  демократичного устрою в Україні, сприяючи розвитку нового покоління демократичних лідерів, політиків і громадських активістів. Його робота та внесок інших лідерів громадської думки, особливо хотів би відзначити Ірину Бекешкіну, яка зробила дуже багато  для розвитку громадянського суспільства та розбудови демократичної України, є  дуже важливими для розвитку відносин між Сполученим Королівством та Україною. І саме на знак визнання цих цінних заслуг Його Величність Король нагородив Олексія Гараня почесною медаллю Британської імперії», – наголосив Мартін Гаррісон, вручивши нагороду лавреатові.

Олексій Гарань, своєю чергою,  подякував британському  посольству  і всьому урядові країни за допомогу, яку надає Велика Британія Україні у ці трагічні дні російської агресії.  Він також відзначив, що ця нагорода  великою мірою є визнанням системної роботи всієї команди «Демініціатив»  на зміцнення стратегічного партнерства Великої Британії та України впродовж останніх років і особливо під час війни.

Особливу подяку науковець висловив  виконавчому директору Фонду «Демократичні ініціативи» Петру Бурковському, без якого, за його словами, ця аналітична робота була би неможливою.

«Нині Петро Бурковський перебуває у лавах Збройних сил України, так що «Демініціатви» працюють сьогодні на різних фронтах», –  акцентував Олексій Гарань.

Команда Фонду щиро вітає свого наукового директора із цією гідною нагородою!

God save the King!

Слава Україні!

Хай живе українсько-британське стратегічне партнерство!

Відеоматеріал та фото – із соціальних сторінок Посольства Великої Британії в Україні

Останні новини з категорії Події

На полях засідання Африканського Союзу в Аккрі: експерти з Південної Африки та України представили три аналітичні доповіді щодо взаємодії України та АС на шляху до африканської та світової безпеки

Експерти Гани, Південної Африки та України обговорили, як африканські країни можуть просувати зміни, які сприятимуть безпеці на африканськом...
23 липня 2024

Українці виявляють високу довіру європейським інституціям, проте більшість громадян все ще не відчуває себе європейцями – експертне обговорення даних соцопитування

З презентації опитування "Чи відчувають українці себе європейцями й наскільки довіряють європейським інституціям"
17 липня 2024

Чого досягає Кремль війною на виснаження і які втрати РФ можуть зупинити Путіна – обговорили експерти

З презентації аналітичної доповіді «Загрози нацбезпеці й оборонні тренди в Україні: аналітичний огляд тенденцій ІІ кварталу 2024 року»
5 липня 2024

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024