Коментарі
Перегляди: 1402
23 жовтня 2020

«Опитування Зеленського»: КВУ сказав, що буде порушенням закону

Використання під час ініційованого Президентом всенародного опитування у день місцевих виборів партійної символіки політсили-організатора буде порушенням законодавства.

Про це заявив генеральний директор Комітету виборців України Олексій Кошель на пресконференції, організованій фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва в Укрінформі.

«Якщо під час так званого опитування буде використовуватися символіка, елементи символіки, елементи шрифтів або кольорова гама політичної партії «Слуга народу», ми будемо це розцінювати виключно як факт незаконної агітації у день виборів і максимально привертати до цього увагу», - сказав Кошель.

Він підкреслив, що закон жодним чином не регулює проведення такого роду опитування у день голосування, але біля виборчих дільниць будуть проводитися різного роду заходи. «Є фахові структури, які можуть проводити екзитполи, є багато фейкових структур, які будуть проводити видимість екзитполів для того, щоб пізніше маніпулювати», - сказав гендиректор КВУ.

Він назвав це опитування класичною передвиборчою технологією, яка повністю змінила інформаційне поле.

Водночас, за словами Кошеля, якщо порівняти місцеві вибори 2015 року із теперішніми, маштаби порушень будуть приблизно співмірні, проте є певні особливості. Зокрема, вперше вибори проводять за умови неякісного виборчого законодавства. Крім того, ситуація ускладнюється коронавірусом. «Держава не підготувала і не забезпечила членів виборчих комісій(засобами індивідуального захисту - ред)... На жаль, ми можемо прогнозувати, що у день виборів може бути проблема із голосуванням вдома та з голосування на спецдільницях», - сказав він.

Останні новини з категорії Коментарі

Чи зміниться робота РНБО за нового секретаря Литвиненка та чому звільнили Данілова – відповідають експерти

Олексій Гарань і Володимир Фесенко розповіли, що очікувати від нового секретаря РНБО Олександра Литвиненка, чому звільнили Данілова та чи зм...
29 березня 2024

Чи справді США вимагають не бити по російських НПЗ і чи буде саміт миру без Китаю — пояснює Олексій Гарань

Поточні політичні події в етері ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ прокоментував Олексій Гарань
27 березня 2024

Демократія, диктатура, війна: чи допомагає диктатура вигравати війни?

Чому з'явилися "вкиди" про диктатуру для перемоги у війні - в етері Українського радіо розмірковував Олексій Гарань
26 березня 2024

Союзники різко змінили позицію щодо допомоги Україні – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко на Radio NV – про засідання Рамштайн, коли Україна отримає боєприпаси, а також про бронетанкову коаліцію, ініціаторами якої...
22 березня 2024