Події
Перегляди: 3815
6 січня 2022

Олексій Гарань – серед «30 зірок України» за визнанням Американсько-українського фонду

З нагоди 30-річчя Незалежності України  Американсько-український фонд (USUF) назвав «30 зірок України»  («30 Stars of Ukraine»), які мають значні досягнення у своїх царинах і впродовж років незалежності  зробили чималий внесок у  промоцію України та її інтересів у світі,  формування нової системи  уявлень про незалежну державу, її цінності та  її народ.

До переліку  30 видатних українців увійшов  науковий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, професор політології НаУКМА Олексій Гарань, який впродовж тривалих років провадить значний   обсяг аналітичної й комунікаційної роботи на міжнародному рівні –  відкриває світовій спільноті  сучасний образ України, розповідає про складні процеси державотворення, декомунізації та  звільнення українців від пострадянських і російських стереотипів мислення,  розвінчує російські історичні міфи та хибні, нав’язані Кремлем, уявлення про російсько-українську війну.

Перелік лауреатів «30 зірок України»  був визначений   29 грудня 2021 р. під час спеціального онлайн-заходу «Україна у Вашингтоні та за її межами».

«Проект «30 зірок» – це не конкурс чи змагання, а спосіб  розповісти про українців із різноманітних сфер життя» , – йдеться  у повідомленні на сайті Фонду.

Серед лауреатів нагороди – такі видатні постаті, як журналіст Станіслав Асєєв, письменник Сергій Жадан,  диригентка Оксана Линів, правозахисник і  ректор Українського католицького університету Мирослав Маринович, письменниця Оксана Забужко, співачка Джамала та ін.

Команда «Демініціатив» щиро вітає свого наукового директора із цим гідним визнанням!

_____________________________

Американсько-український фонд –  неурядова організація зі штаб-квартирою у Вашингтоні,  яка  працює в  України з 1991 року. Діяльність фонду спрямована на підтримку розвитку демократії, вільної ринкової економіки та прав людини в Україні, а також стратегічного партнерства між США та Україною.

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024