Книжки та посібники
Перегляди: 6090
11 січня 2018

Новий голос Донбасу: як посилити вплив місцевих громад на владу

Цей посібник для національних та місцевих громадських організацій, які працюють у Донецькій та Луганській областях, розроблено на основі кількісних та якісних соціологічних досліджень, проведених БФ «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва у травні – жовтні 2017 у межах проекту «Реінтеграція Донбасу шляхом посилення громадської участі у вирішенні місцевих проблем» за фінансової підтримки Посольства Великої Британії в Україні.

Дослідження показали, що громадяни України – мешканці Донецької та Луганської областей – відчувають брак уваги з боку державних установ, попри задекларовану на найвищому рівні політику відбудови та реінтеграції Донбасу. А також, попри значні зусилля громадського сектору, більшість людей не бачить змін на краще і не розуміє, яким чином наявна ситуація може змінитися.

Зважаючи на це, залучені Фондом «Демократичні ініціативи» експерти, спираючись на результати досліджень, спробували сформулювати рекомендації для громадських організацій, втілення яких може посприяти відновленню довіри громадян України на Донбасі до демократичних механізмів вирішення поточних проблем, впливу на стратегічні питання майбутнього Донбасу та зміцненню віри громадян у власні сили.