Інструментарій аналізу політики: посібник для аналітичних публікацій

Книжки та посібники
Перегляди: 3415
20 вересня 2023
Від проблеми політики до комунікації можливих рішень: посібник допоможе молодим аналітикам та дослідникам у створенні аналітичних публікацій з багатьма практичними порадами, прикладами та шаблонами.

Що таке аналіз політики, заснований на фактах, і навіщо він потрібен? Чим він відрізняється від академічного дослідження чи журналістських праць? Як можна розробити та комунікувати політичні рекомендації? Які деталі важливі для того, аби аналітичний документ впливав на державні політики?

Незважаючи на зростаючу потребу в якісній аналітиці, досі не існує єдиних міжнародних стандартів для публікацій, що стосуються політики. Інститут європейської політики (Берлін) разом з Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та міжнародною робочою групою, порівняв аналітичні публікації провідних європейських аналітичних центрів. Результатом стало створення міждисциплінарного посібника з акцентом на науковість, практичну значущість, дизайн та міжкультурні аспекти аналітичних документів.

Посібник доступний  АНГЛІЙСЬКОЮ (PDF 5 MB) та УКРАЇНСЬКОЮ (PDF 5 MB)  мовами.

Посібник створено в рамках Німецько-української мережі дослідників (GURN 2) за підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.