Події
Перегляди: 2727
30 квітня 2014

На сході і півдні України відсутній політичний діалог

Найбільшою проблемою в стабілізації ситуації на сході і півдні України є відсутність в цих регіонах політичних партнерів по діалогу.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" (м. Київ) Ірина Бекешкіна у виступі на "круглому столі" на тему "Проблеми інформаційної безпеки та євроінтеграції України", що відбувся у середу в Херсоні в прес-клубі "Новий день".

"Мені здається, що найбільша проблема цих регіонів - східних і південних - в тому, що там немає політичних партнерів по діалогу. Це показують і соціологічні дослідження. Стара влада втратила свою легітимність, вона не користується підтримкою. Януковича не вважають Президентом ніде, включаючи і Донецьку, і Луганську області. Там немає людей, політиків, які б користувалися підтримкою (більшості населення. - Ред.), і з якими можна говорити взагалі, які б були частиною діалогу", - сказала Бекешкіна.

За її словами, підтвердженням цього висновку є також і президентські перегони 2014 року у Донецькій та Луганській областях. Кандидати як від старої влади, так і від нової наразі не мають належної підтримки серед більшості місцевого населення даних областей.

"Найбільше, що мають у перспективі ставленики Партії регіонів у президентських виборах на Донеччині - це 12%, і приблизно стільки ж на Луганщині. До речі, стільки там має і Порошенко. Тобто, це максимум 12%. Більше половини у цих регіонах або не визначилися за кого голосувати, або не підуть на вибори, або голосують проти всіх", - заявила експерт.

"Виникає питання: а хто там може навести взагалі якийсь лад, хто може висловлювати точку зору цього регіону?", - наголосила Бекешкіна.

"Круглий стіл" на тему "Проблеми інформаційної безпеки та євроінтеграції України" було проведено у Херсоні Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва", Громадською організаціє "Місцева ініціатива", Національним інформаційним агентством Укрінформ.

Останні новини з категорії Події

Соціально-політичні орієнтації та проблеми мобілізації в Україні - екпертне обговорення результатів соцопитування

Презентації результатів загальнонаціонального опитування «Загрози нацбезпеці, оборонні тренди, соціально-політичні орієнтації та проблеми мо...
25 квітня 2024

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024