Події
Перегляди: 3263
22 червня 2020

МІОК проведе онлайн дискусію про роль української мови у світі, присвячену пам’яті Ірини Бекешкіної

25 червня відбудеться віртуальна панельна дискусія «Українська мова у світі: імпульси з України», присвячена пам’яті української соціологині, директорки Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Ірини Бекешкіної.

Дискусія, яку проводить Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою Національного університету «Львівська політехніка», відбудеться о 16:00 за Києвом/9:00 за Торонто.

Нагодою до проведення панельної дискусії стало бієнале «Українська мова у світі: відступ чи поступ?», яке планували провести цього року, але через пандемію коронавірусу перенесли, повідомляє Укрінфом. 

На панельній дискусії заплановано обговорити мовну ситуацію в Україні та світі; питання мови як ознаки ідентичності та патріотизму, а також чинники, які впливають на те, щоб українською говорили у світі.

З вітальним словом до учасників звернуться ректор Національного університету «Львівська політехніка», д.т.н., професор Юрій Бобало та Президент Світового Конґресу Українців Павло Ґрод. 

До участі у дискусії запрошено наукового директора Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, д.іст.н., професора Олексія Гараня, народного депутата Верховної Ради України Миколу Княжицького, першого віцепрезидента Світового Конґресу Українців Стефана Романіва, регіональну віцепрезидентку Світового Конґресу Українців Наталію Пошивайло-Таулер та професора Колумбійського університету Юрія Шевчука.

Аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", старший викладач Національного  університету "Києво-Могилянська академія", магістр політичних наук Сергій Шаповалов розгляне мовне питання у соціологічних  вимірах - чи є мова визначальним чинником ідентичності для українців і чи вважають вони мову ознакою патріотизму.

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024