Коментарі
Перегляди: 2794
8 червня 2017

Крим для росіян став фетишем

Таку думку в ефірі Радіо Крим.Реалії висловив український політичний аналітик фонду «Демократичні ініціативи» Руслан Кермач.

«Різкий стрибок лояльності до президента Росії після анексії Криму – яскраве тому підтвердження. Дійсно, для росіян Крим – це фетиш, і в громадській думці є стійке розуміння, що росіяни апелюють чуттєвими категоріям, чому важливий Крим. Це повернення гордості за свою країну, але в матеріальному становищі, коли їх відсилаєш до їхнього особистого виміру, вони розуміють, що мають більше витрат», – сказав Кермач.

Експерт додав, що керівництво Росії шукає вихід із внутрішніх російських конфліктів і «замилює очі» за допомогою пропаганди про зовнішню агресію.

«Суспільство сучасне, де формується певний прошарок людей, чітко відчуватиме різницю між тим, що дає телебачення, і тим, що вони бачать в альтернативних джерелах інформації. Цей розрив почне розширюватися все більше. Я не кажу зараз про пенсіонерів і людей старшого віку, для них зламати цю парадигму довіри телевізійному ресурсу не вдасться. Якщо молодому поколінню, коли воно побачить проблеми в своєму повсякденному житті, у внутрішній політиці, в економічній, соціальній сферах, будуть продавати Сирію й велич із екранів, то довіра впаде», – підкреслив Кермач.

Росіяни назвали головними ворогами США, Україну й Німеччину. Причому кількість респондентів, які вважають Україну найбільш вороже налаштованою щодо Росії країною, зросла до максимуму за весь час досліджень, і склала 50 відсотків. Такі дані останнього опитування російського «Левада-центру».

Згідно з даними опитування «Левада-центру», лідером списку «вороже налаштованих країн» залишаються США. Ворогом їх вважають приблизно 70 відсотків росіян, проте цей показник знизився за останні роки.

Головним «друзями» росіяни назвали Білорусь, Китай, Казахстан, Сирію й Індію.

Останні новини з категорії Коментарі

Тарас Жовтенко назвав головну причину провалу російських ІПСО в Україні

Тарас Жовтенко вважає, що російські інформаційно-психологічні спецоперації проти України до цього часу не мають значного впливу на українськ...
29 квітня 2024

Він завершив війну в Колумбії й розпочав медіакампанію «Тримайся, Україно!»

Витяги з діалогу професора Олексія Гараня із Серхіо Харамільйо, організатором інтернет-платформи «Тримайся, Україно!» за участю студентів К...
24 квітня 2024

Росіяни обмінюють снаряди на їжу – Тарас Жовтенко

Тарас Жовтенко про військову допомогу для України від США, наскільки вистачить 61 млрд для ЗСУ та як швидко Україна отримає зброю від США
22 квітня 2024

Закон США про допомогу Україні передбачає фінансування і наступного року ― Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував схвалений Палатою представників Конгресу США законопроєкт про фінансову і військову допомогу Україні і перекона...
22 квітня 2024