Коментарі
4 вересня 2022

Кадиров поза Чечнею як риба, яку викинули на берег – Петро Бурковський

Про те, чи заважає Рамзан Кадиров Кремлю і що сподвигло його зробити заяву з натяком на відставку, своє припущення Радіо НВ висловив виконавчий директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва  Петро Бурковський.

На його думку,  це звичайна і дуже типова заява східного деспота, таке собі кокетування –  мовляв, я втомився,  благайте мене залишитися на посаді.

«Він  (Кадиров – ред.) просто очікує, що після такої заяви одразу підуть петиції і заяви з проханням не йти, що він найрозумніший лідер Чечні і щоб він залишався... Тобто це така рекламна акція власного просування, після якої всі лояльні до нього підлеглі, всі його раби почнуть падати навколішки і просити його залишитися», – зазначив аналітик.

Він також сумнівається, що до такого рішення диктатора  могли спонукати ймовірні вказівки Кремля.

«Кадиров – людина, яка 15 років жорстко контролювала Чечню, воювала проти власного народу, придушувала опір власного народу, чим  завоював довіру Путіна і його найближчого оточення. Його люди винищували опонентів Путіна. Згадаймо Бориса Нємцова... Були історії про десятки-сотні позасудових вбивств, які  робив Кадиров,  про погрози російським журналістам. З усіх цих історій Кадиров виходив сухим із води. Чому, власне, зараз щось має змінитися?» – пояснив свою думку Петро Бурковський.

Аналітик уточнив, що Кадиров поза Чечнею – це як риба, яку викинули на берег.

«Поза Чечнею він не може бути впевнений ані у своїй безпеці, ані у своїх силах,  а в Чечні він – «цар і бог».   В Чечні його потребує Кремль  для того, щоб контролювати ситуацію,  постачати найманців в армію на війну в Україні. А якщо його переведуть, то це не підвищення, а пониження, позбавлення статусу», – акцентував Петро Бурковський.

В  розмові з аналітиком йдеться також про те, чому для Кремля важливо роздмухувати  інформацію, що в Україні нібито зріє конфлікт  між політичними і військовими керівництвом, яке політичне значення для Путіна має хитке утримання окупованих територій і чи  зможе він продати це внутрішній аудиторії як перемогу.

Останні новини з категорії Коментарі

«Крок назад адміністрації Байдена». Втретє Іран буде готовий до ескалації, застосовуючи ядерну зброю — Тарас Жовтенко

Тактика «уникнення ескалації» — це крок назад адміністрації США, вважає Тарас Жовтенко
16 квітня 2024

Законопроєкт про мобілізацію з'явився із запізненням і не вирішує глибинних проблем, що стоять перед Україною – Петро Бурковський

Петро Бурковський, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи", прокоментував виданню The New York Times ухвалення нового закону про мобілізац...
15 квітня 2024

В перемогу вірять 83% опитаних українців, проте часові рамки зміщуються – Олексій Гарань

Олексій Гарань прокоментував нещодавні результати опитування Українського центру економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумк...
12 квітня 2024

Чи реально знайти і привезти в Україну 25 систем Patriot та чим їх прикрити – Тарас Жовтенко

Де взяти 25 систем Patriot, чи підійдуть їхні аналоги і як поява F-16 змусить росіян трансформувати свою тактику, прокоментував Тарас Жо...
9 квітня 2024