Події
Перегляди: 1194
5 грудня 2018

Ірина Бекешкіна: Настрої в суспільстві залежать і від інформаційної політики ЗМІ

4 грудня в Інтерньюзі відбулася дискусія "Cвідомий вибір  відповідальність медіа", під час якої  представники медіа та експертної спільноти  обговорили  роль і відповідальність медіа у майбутніх виборах.

Зокрема директор Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна зосередилась свій виступ на   стані суспільної свідомості українського суспільстві напередодні виборчої кампанії.

Соціолог зазначила, що найбільші небезпеки для виборів сьогодні це  популізм, «голосування шлунком», «голосування серцем,  обрання “хороших”, але не професійних, остаточна зневіра в усіх  політиках і політиці, втрата віри в майбутнє країни.

На її думку, пануючі нині в суспільстві настрої песимізму і відчаю багато в чому є наслідком політики ЗМІ, перш за все телебачення.

«Надати виборчій кампанії раціонального змісту неможливо без відповідної цілеспрямованої діяльності журналістів, – наголосила експерткиня. –  Це й має стати сьогодні предметом обговорення у медійній спільноті».

Ірина Бекешкіна застерегла,  що засобам масової інформації треба  подбати й про свою репутацію. Бо довіра до них з кожним роком падає.

«Якщо українці владним інститутам не довіряли ніколи, а тепер ця недовіра просто «зашкалює», то до засобів  масової інформація довіра все ж залишалася, – констатує соціолог. –  Однак останні роки і до ЗМІ довіра почала падати, і чим далі, то все більше. Якщо  ще в 2017 році медіа довіряли 28%, а 50% – не довіряли,  то у 2018 році довіра до ЗМІ становить лиш 18%, а недовіра – 54%».

 

Останні новини з категорії Події

Експерти порадили, як інформаційно бити по російській пропаганді

Звідки українці отримують інформацію про війну та які інформаційні виклики долають - експертне обговорення результатів соцопитування
19 квітня 2024

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024