Події
Перегляди: 2092
12 жовтня 2012

Ірина Бекешкіна: Королевська судиться проти української соціології

Жодна з реально існуючих і

працюючих соціологічних служб

ніколи не давала партії Королевської

прохідний рейтинг, заявила соціолог

Лідер партії України - вперед Наталя Королевська створила прецедент, намагаючись обгрунтувати свій неіснуючий рейтинг. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявила директор фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, відомий соціолог Ірина Бекешкіна, коментуючи позов партії Україна - вперед проти Демініціатив та КМІС.

"Це повна дурь! Королевська збирається судитися з усією українською соціологією, тому що жодна з реально існуючих і працюючих соціологічних служб жодного разу не дала їй рейтинг, який би переходив за прохідний бар'єр. А ті, хто їй такі цифри давав, це просто якісь неіснуючі компанії, які ніколи не проводили ніяких досліджень, а результати презентували люди, які не мають ніякого відношення до соціології ", - підкреслила Бекешкіна.

За її словами, "демарш Королевської" пов'язаний зі статтею на сайті Української правди, де було описано, що всі рейтинги, які дають партії Україна - вперед прохідний рейтинг, складалися одними і тими ж людьми, а самі служби стали відомі лише на цих виборах. "Якби цієї статті не було - не було б і позову. Але тепер вони повинні якось реагувати. Тепер вона спробує довести, що ті, хто не дає її партії прохідний бал - злісні порушники", - зазначила соціолог.

При цьому, зазначила вона, позов Королевської - це прецедент. "Такого в українській історії, напевно, ще не було. Проти нас позови ніхто ніколи не подавав. Ми ж нормально працюємо. Ніколи не було реальних причин, і зараз їх немає", - сказала Бекешкіна.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що партія Україна - вперед подала позов проти Демініцітів і КМІС, рейтинги яких свідчать, що партія Королевської не проходить до парламенту.

За даними опитування КМІС, проведеного наприкінці вересня нинішнього року, партія Україна - вперед набирає на виборах до Верховної Ради 1,4% голосів, а за результатами останнього дослідження фонду Демократичні ініціативи - 2,1%, тобто не потрапляє в майбутній парламент.

Крім того, одне з останніх соціологічних опитувань групи Рейтинг дає партії Королевської не більше 3,7%. Також опитування, проведене центром Разумкова в серпні, дає партії Королівської 4%. За даними соціологічної служби СОЦІС, у вересні рейтинг партії Королівської не перевищував 3,2%. GfK Group у жовтні дав Україні - вперед ще менше - 3%.
 

Петр Шуклинов
ЛIГАБiзнесIнформ
Информационное агентство
www.liga.net

Останні новини з категорії Події

На полях засідання Африканського Союзу в Аккрі: експерти з Південної Африки та України представили три аналітичні доповіді щодо взаємодії України та АС на шляху до африканської та світової безпеки

Експерти Гани, Південної Африки та України обговорили, як африканські країни можуть просувати зміни, які сприятимуть безпеці на африканськом...
23 липня 2024

Українці виявляють високу довіру європейським інституціям, проте більшість громадян все ще не відчуває себе європейцями – експертне обговорення даних соцопитування

З презентації опитування "Чи відчувають українці себе європейцями й наскільки довіряють європейським інституціям"
17 липня 2024

Чого досягає Кремль війною на виснаження і які втрати РФ можуть зупинити Путіна – обговорили експерти

З презентації аналітичної доповіді «Загрози нацбезпеці й оборонні тренди в Україні: аналітичний огляд тенденцій ІІ кварталу 2024 року»
5 липня 2024

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024