Події
Перегляди: 2027
12 жовтня 2012

Ірина Бекешкіна: Королевська судиться проти української соціології

Жодна з реально існуючих і

працюючих соціологічних служб

ніколи не давала партії Королевської

прохідний рейтинг, заявила соціолог

Лідер партії України - вперед Наталя Королевська створила прецедент, намагаючись обгрунтувати свій неіснуючий рейтинг. Про це ЛІГАБізнесІнформ заявила директор фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва, відомий соціолог Ірина Бекешкіна, коментуючи позов партії Україна - вперед проти Демініціатив та КМІС.

"Це повна дурь! Королевська збирається судитися з усією українською соціологією, тому що жодна з реально існуючих і працюючих соціологічних служб жодного разу не дала їй рейтинг, який би переходив за прохідний бар'єр. А ті, хто їй такі цифри давав, це просто якісь неіснуючі компанії, які ніколи не проводили ніяких досліджень, а результати презентували люди, які не мають ніякого відношення до соціології ", - підкреслила Бекешкіна.

За її словами, "демарш Королевської" пов'язаний зі статтею на сайті Української правди, де було описано, що всі рейтинги, які дають партії Україна - вперед прохідний рейтинг, складалися одними і тими ж людьми, а самі служби стали відомі лише на цих виборах. "Якби цієї статті не було - не було б і позову. Але тепер вони повинні якось реагувати. Тепер вона спробує довести, що ті, хто не дає її партії прохідний бал - злісні порушники", - зазначила соціолог.

При цьому, зазначила вона, позов Королевської - це прецедент. "Такого в українській історії, напевно, ще не було. Проти нас позови ніхто ніколи не подавав. Ми ж нормально працюємо. Ніколи не було реальних причин, і зараз їх немає", - сказала Бекешкіна.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що партія Україна - вперед подала позов проти Демініцітів і КМІС, рейтинги яких свідчать, що партія Королевської не проходить до парламенту.

За даними опитування КМІС, проведеного наприкінці вересня нинішнього року, партія Україна - вперед набирає на виборах до Верховної Ради 1,4% голосів, а за результатами останнього дослідження фонду Демократичні ініціативи - 2,1%, тобто не потрапляє в майбутній парламент.

Крім того, одне з останніх соціологічних опитувань групи Рейтинг дає партії Королевської не більше 3,7%. Також опитування, проведене центром Разумкова в серпні, дає партії Королівської 4%. За даними соціологічної служби СОЦІС, у вересні рейтинг партії Королівської не перевищував 3,2%. GfK Group у жовтні дав Україні - вперед ще менше - 3%.
 

Петр Шуклинов
ЛIГАБiзнесIнформ
Информационное агентство
www.liga.net

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024