Події
Перегляди: 2151
28 жовтня 2012

І.Бекешкіна: КПУ і "Свобода" отримали непогані результати у Центрі України

УНН. Директор Фонду Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна під час прес-конференції у медіа-холі УНН розповіла про регіональний розподіл результатів Національного екзит-полу-2012. За результатами екзит-полу, такі політичні сили як КПУ та "Свобода" посилили свої позиції у Центральній Україні.

"Регіональний розподіл і він надзвичайно цікавий. Цікаво, наприклад, те, що "Батьківщина" отримала високий результат в Центрі, який навіть вищий результату у Західному регіоні. У Західному регіоні – 31,9%, а в центрі – 34,1%. Цікаво те, що "Батьківщина" отримала несподівано хороший результат на Півдні – 17,7% та на Сході – 10,2%.

І.Бекешкіна також наголосила на тому, що партія "УДАР" отримала непогані результати як на Заході (18,4%), так і у Центрі (18,8%).

"Що стосується "Свободи", то вона долає 5% бар’єр у всіх регіонах окрім Сходу", - зазначила вона, додавши, що звісно найвищий результат на Заході (26,6%), але і у Центрі "Свобода" отримує 12,8%.

"І Комуністична партія , це очікувано, має найвищий результат на Півдні і Сході (16,6% та 18,7% відповідно – ред.), але і у Центральному регіоні 8,8 – це нова риса. А у Західному регіоні 3,8%, тобто Комуністична партія, як не мала там підтримки, так і не має", - зазначила вона.

Нагадаємо, за результатами Національного екзит-полу, до ВР проходять: Партія регіонів – 28,1%; Об'єднана опозиція "Батьківщина" – 24,6%; "УДАР" – 15,4%; "Свобода" – 12,2%; КПУ – 11,6%.

Нагадаємо, опитування у рамках Національного екзит-полу проводять представники Київського Міжнародного Інституту соціології, а також Центру Разумкова. Екзит-пол планували провести на 400 дільницях у всіх регіонах України (кожна з задіяних структур проводила опитування на 200 дільницях).
Фонд Демократичні ініціативи підтримує проведення Національного екзит-полу-2012.

Перші дані екзит-полу будуть презентовані у медіа-холі УНН після 20 години.

Джерело:  УНН

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024