Події
Перегляди: 1808
22 квітня 2013

Громадські діячі та політологи просять президента помилувати ЮліюТимошенко

Відповідне клопотання підписали понад три десятки експертів. Серед них – Олексій Гарань, Володимир Фесенко, Ірина Бекешкіна, Олександр Сушко, Тарас Березовець, Ігор Жданов, Олександр Черненко та інші.

«Відсутність рішення про звільнення Юлії Тимошенко для світової громадськості є свідченням недемократичності української влади і однією з головних перешкод для підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС», - йдеться у зверненні.

«Очевидна помилка судової системи, яка має наслідком політично вмотивоване ув’язнення Ю.Тимошенко, має бути якнайшвидше виправлена. Прикладом усунення наслідків вибіркового правосуддя є Ваше рішення від 7 квітня ц.р. про помилування Юрія Луценка та Георгія Філіпчука», - пишуть громадські діячі.

Окрім того, двадцять громадських діячів із Черкащини просять звільнити Тимошенко до Великодня. Раніше, нагадаємо, з проханням про помилування Тимошенко до Віктора Януковича зверталися жінки-депутатки та частина українських дипломатів.

Останні новини з категорії Події

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024

Легендарна соціологиня Ірина Бекешкіна увійшла до рейтингу NV «Люди десятиліття»

Видання NV склало список співвітчизників, які відіграли провідну роль в Україні за останнє десятиліття, куди ввійшла й Ірина Бекешкіна
18 травня 2024

Нове глобальне партнерство: що треба врахувати Україні задля розширення співпраці з Катаром – Марія Золкіна

Марія Золкіна підбила підсумки візиту української експертної делегації до Катару, проведеного в межах проєкту "Нове глобальне партнерство дл...
10 травня 2024

Виклики європейської політики пам’яті про Другу Світову в контексті російсько-української війни — експертне обговорення

Матеріали круглого столу «Ніколи знову? Виклики європейської політики пам’яті про Другу світову в контексті російсько-української війни».
9 травня 2024