Аналітика
Перегляди: 3802
18 травня 2020

Громадська думка на Донбасі: зміни після виборів-2019, нові ризики на тлі війни та пандемії COVID-19

Пропонуємо аналітичний звіт за результатами дослідження, яке складалося із регіонального опитування та 10 фокус-групових обговорень у Луганській (Білокуракине, Лисичанськ, Новоайдар, Станиця Луганська) та Донецькій області (Бахмут, Покровськ, Селидове, Красногорівка, Маріуполь), було здійснене впродовж  січня – березня 2020 р. і ставило за мету:

  • Визначити зміни у суспільній свідомості, які відбулися на тлі політичних трансформацій протягом травня 2019 – березня 2020р.
  • Виявити ризики та можливості для політики влади стосовно Донбасу. 
  • Окреслити можливі політичні та безпекові тенденції на Донбасі на найближче майбутнє.
  • Розробити рекомендації для агентів змін від влади та громадянського суспільства, що працюють на Донбасі, на найближчу та короткострокову перспективи.
  • Підвищити обізнаність громадян та органів центральної влади про існуючі проблеми та нові ризики на Донбасі.

Це дослідження присвячується світлій пам’яті директорки Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва та нашого дорогого друга Ірини Бекешкіної, яка покинула нас 20 березня 2020 р. Її енергія рухала цим дослідженням від ранніх обговорень проекту в жовтні 2019 р. аж до закінчення опитування у березні 2020. Її академічна доброчесність, гострий розум та працьовитість спрямовували та надихали нас під час роботи над дослідженням та політичними рекомендаціями.

Дослідження підготовлене за фінансової підтримки Посольства Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні. Погляди, висловлені в цьому аналітичному звіті, представляють думку авторів і можуть не збігатися з офіційною позицією урядів Великої Британії чи України.

Останні новини з категорії Аналітика

Бізнес Чернігівщини через два роки після звільнення: проблеми і перспективи

Про стан бізнесу у Чернігівській області за два роки після від звільнення регіону від російських окупантів - у статті Миколи Кірєєва та Лари...
27 червня 2024

Нова політична епоха в ПАР: чи стане вона проукраїнською?

Про новий політичний розклад у ПАР, позиції основних партій та чи зміниться позиція ПАР щодо України - аналізує Дзвінка Качур
25 червня 2024

Молдова напередодні президентських виборів: ключові актори та точки суспільного напруження

Аналітичний огляд передвиборчої ситуації у Республіці Молдова - у статті Маріанни Присяжнюк
13 червня 2024

«Зелені» мегавати. Як компенсувати збитки від пошкодження української енергосистеми

Про розвиток зеленої енергетики, зокрема на Сумщині, в умовах війни - у статті Сергія Ханіна
4 червня 2024