Події
Перегляди: 1608
27 вересня 2019

Фахове дослідження силами ГО – це реально

26 вересня у Миколаєві пройшов семінар-тренінг «Дослідження для громадських організацій: що можна зробити своїми силами», організований Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

Метою його було навчити громадських активістів  проводити самостійно  дослідження для потреб свого регіону чи власних потреб організацій. Досвідчені тренери  розповіли, які методи  задля таких досліджень найбільш ефективні.

Директорка Фонду Ірина Бекешкіна поділилася тонкощами формування анкети для експертного опитування, а також  докладно пояснила, як правильно провести якісне дослідження з використанням  фокус-груп.

Аналітик Фонду Андрій Сухарина розповів про те, як розрізнити достовірні опитування від «фейкових» і не вдатися до використання у свої діяльності результати опитувань, яких насправді не було.

А комунікаційник Юрій Горбань поділився досвідом про те,  як створювати інформаційні приводи,  щоб діяльність ГО висвітлювалася у засобах масової інформації.

____________________

Семінар-тренінг «Дослідження для громадських організацій: що можна зробити своїми силами» проводиться Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст матеріалів семінару-тренінгу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.