Події
Перегляди: 1955
2 червня 2019

Європейська інтеграція: невідкладні завдання для парламенту

Олексій Гарань,
болог на  Українській правді

Бої навколо розпуску Ради, дострокових виборів, законів про імпічмент, ТСК тощо не мають відвернути увагу від прийняття пріоритетних секторальних законів, які вже перебувають в Раді. Попри політичну невизначеність самого парламенту, він може встигнути ухвалити їх вже зараз.

 

Зокрема, відкладення ратифікації оновленого "енергетичного" Додатка до Угоди про асоціацію ставить під загрозу секторальну інтеграцію з ЄС, – про це зазначила Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з представниками громадськості та експертного середовища (Українська сторона Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, Українська платформа Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства, DiXi Group, Фонд "Демократичні Ініціативи", Громадська синергія, Internews Ukraine, Міжнародний фонд "Відродження", Інститут економічних досліджень та політичних консультацій, Центр "Нова Європа", Український центр європейської політики, Європейська правда).
 



Віце-прем'єр-міністр також нагадала про низку інших пріоритетних євроінтеграційних законопроектів, які були готові до ухвалення у Верховній Раді України.

 

  • Для подальшої поглибленої інтеграції з ЄС на митниці необхідно ухвалити проект Закону України N9532 "Про режим спільного транзиту". Закон спростить умови торгівлі та митного оформлення на кордоні з ЄС.
     

        Законопроект за посиланням: http://bit.ly/2wuch6l
 

  • Відповідно до проекту Закону України N7473 "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо деяких питань виконання Глави 5 розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони", яким запроваджується інститут авторизованого економічного оператора, що дасть компаніям можливість самим здійснювати частину митного оформлення.
     

        Законопроект: http://bit.ly/2MflLgG
 

  • Для нарощування торгівлі з ЄС Парламент має ухвалити євроінтеграційні законопроекти у сфері технічного регулювання. Зокрема, проект Закону України N10183 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо імплементації актів законодавства Європейського Союзу у сфері технічного регулювання".
     

        Законопроект: http://bit.ly/2wnrJBl
 

  • Проект Закону України N10222 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення конкурентоспроможності українських виробників та посилення захисту прав споживачів". Ухвалення цих законопроектів необхідне для укладання угоди АССА (Угода про оцінку відповідності та прийнятність промислової продукції) з ЄС.
     

        Законопроект: http://bit.ly/2HEDHNy
 

  • Проект Рішення Ради асоціації між Україною та ЄС про внесення змін і доповнень до Додатка XXVII (енергетика) до Угоди про асоціацію, що направлений на ратифікацію Верховної Ради України, за посиланням: http://bit.ly/2Hndnr5

Останні новини з категорії Події

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024

Посол Великої Британії Мартін Гарріс вручив професорові Олексієві Гараню Медаль Британської імперії

5 березня 2024 р.відбулася офіційна церемонія нагородження професора Олексія Гараня державною нагородою Великої Британії – Медаллю Британсь...
6 березня 2024

Інформаційні виклики та оборонні тренди: до чого варто бути готовими у 2024 році – експертне обговорення

Актуальні питання безпекової політики в Україні обговорили експерти
3 березня 2024