Події
Перегляди: 3650
15 квітня 2008

Екзит-пол на позачергових виборах мера Києва та депутатів до Київради проведуть Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) і фонд «Демократичні ініціативи»

Замовником проведення екзит-полу 25 травня, у день позачергових виборів мера Києва та депутатів до Київської міської ради, став канал ICTV. Опитування на виході з виборчих дільниць проведуть провідні соціологічні компанії України: Київський міжнародний інститут соціології (КМІС) у співпраці з фондом «Демократичні ініціативи» і залученням до польового етапу «Бюро статистичного аналізу». Цей екзит-пол має на меті отримати максимально достовірні та об’єктивні дані щодо волевиявлення киян і підтримати прозорі, вільні та демократичні вибори.

Як повідомив на прес-конференції з нагоди презентації екзит-полу генеральний директор телекомпанії ICTV Олександр Богуцький, на сьогодні це єдиний масштабний екзит-пол, який проводитиметься в Києві. Принаймні поки що жодна з соціологічних компаній не оголошувала про проведення свого опитування на виході з виборчих дільниць.

Однак, за словами Богуцького, найголовніше те, що в умовах, коли містом «гуляє» багато різноманітних цифр і неправдивих рейтингів усіляких соціологічних служб, глядачі ICTV отримають інформацію з джерел, яким можна довіряти.

Генеральний директор компанії КМІС, професор Володимиром Паніотто назвав приємним явищем те, що в Україні, як і в усьому світі, головним замовником екзит-полу стали медіа – себто телевізійний канал. Однак експерт не виключає того, що і цей екзит-пол носитиме радше функцію контролю, аніж телевізійного шоу.

Під час екзит-полу планується опитати 10 тисяч виборців на 100 виборчих дільницях міста Києва. До роботи в опитуванні буде залучено 200 інтерв’юерів. Опитування розпочнеться водночас з відкриттям виборчих дільниць о 8:00, а закінчиться о 20:00. Результати екзит-полу буде оголошено о 22.00 у спеціальному випуску програми «Факти».
Похибка вибірки становитиме близько 3%.

Після оприлюднення результатів екзит-полу в ефірі ICTV вони миттєво стануть доступними для ознайомлення на Інтернет-сайтах Фонду «Демократичні ініціативи» www.exit-poll.org.ua, телекомпанії ICTV www.ictv.ua, Київського міжнародного інституту соціології www.kiis.com.ua

Останні новини з категорії Події

Більшість українців не підтримує прихід до влади після війни жодної з чинних партій

Експертне обговорення результатів опитування соціологічної служби Центру Разумкоа "Оцінка ситуації в країні, довіра до соціальних інститутів...
12 квітня 2024

«Молодь і люди середнього віку стануть рушійною силою нашого відновлення»

Презентація загальнонаціонального соціологічного опитування Фонду «Демократичні ініціативи», проведеного на замовлення мережі «Вікно Відновл...
29 березня 2024

Більшість українців вірять: Україна відновить свій довоєнний соціально-економічний потенціал

Експертне обговорення результатів загальнонаціонального опитування щодо проблем відновлення України та медіаспоживання громадян, проведеного...
19 березня 2024

Відбулася презентація результатів дослідження впровадження НУШ у 5–6-х класах

Експерти обговорили результати дослідження “Нова українська школа” в 5–6-х класах: виклики впровадження”
15 березня 2024