Медіа
Перегляди: 995
28 квітня 2023

Чому країни Глобального Півдня не приєднуються до санкцій проти Росії

У сьомому випуску подкасту DIF Dive від Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва гостем програми став Максим Марциновський, студент магістратури з державного управління Центрально-Європейського університету.

На прикладі свого дослідження він розповідає про три головні причини неприєднання країн Глобального Півдня до санкцій проти росії:
- примат власних особливих економічних або геополітичних інтересів;
- географічну віддаленість і недотичність до війни в Україні;
- дипломатично-інформаційну неспроможність України та Заходу
.

У подкасті ви почуєте розшифрування політологічних термінів "Глобальна Північ" та "Глобальний Південь", які країни до них входять і чому саме. Дізнаєтесь також про те, чому Україна програє у боротьбі за прихильність країн Глобального Півдня та що їй потрібно робити, щоб виправити цю ситуацію на свою користь.

Цей епізод також має маленький бонус – майстер-клас із написання аналітичних статей для майбутніх авторів.
Дослідник Максим Марциновський та комунікаційний менеджер Демініціатив Юрій Горбань розповідають про структуру статей, що потрібно та що не варто писати в тексті, якщо хочете, щоб ваша стаття утримувала увагу читача.

Дослідження Максима Марциновського "Новий рух неприєднання: чому Україна не має успіху в боротьбі за підтримку Глобального Півдня?" ви можете переглянути на сайті "Демократичних Ініціатив" за посиланням.