Події
Перегляди: 1366
14 січня 2024

Аналітики "Демініціатив" взяли участь у тритижневому фестивалі, присвяченому Україні, який відбувся у Нідерландах

У Церкві Святого Стефана у нідерландському місті Неймеген відбувся фестиваль «Відкривай Україну» (Discover Ukraine), покликаний підтримати Україну в її боротьбі проти російської агресії та відкрити багатогранну українську культуру для голландської та міжнародної аудиторії.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Нідерландах.

Фестиваль був ініційований і проведений Stevenskerk та організований спільно з Nijmegen4Ukraine, Volya Ukraine, Інститутом східних християнських студій, пасторством Екуменічного міста Неймеген та Spadeateliers.

Упродовж трьох тижнів відвідувачі могли насолодитися українськими колядками у виконанні хору «Маківка» та місцевих співаків, а також творами класичних українських композиторів.  Організатори заходу також підвищували обізнаність про українську історію та російські атаки на Україну, показуючи документальні фільми, включно з ексклюзивними показами проєкту «Культура проти війни» про українських митців під час війни.

У межах фестивалю відбувалися також дискусії з ключовими українськими та нідерландськими експертами. В одній із таких взяли участь аналітики Фонду "Демократичні ініціативи" Олексій Гарань та Марія Золкіна, які розповіли про наслідки російської агресії в Україні,  а також свіжі дані громадської думки українців щодо їхнього ставлення до війни й, зокрема,  віру в перемогу, яка сьогодні найбільше об'єднує суспільство.

 

Останні новини з категорії Події

На полях засідання Африканського Союзу в Аккрі: експерти з Південної Африки та України представили три аналітичні доповіді щодо взаємодії України та АС на шляху до африканської та світової безпеки

Експерти Гани, Південної Африки та України обговорили, як африканські країни можуть просувати зміни, які сприятимуть безпеці на африканськом...
23 липня 2024

Українці виявляють високу довіру європейським інституціям, проте більшість громадян все ще не відчуває себе європейцями – експертне обговорення даних соцопитування

З презентації опитування "Чи відчувають українці себе європейцями й наскільки довіряють європейським інституціям"
17 липня 2024

Чого досягає Кремль війною на виснаження і які втрати РФ можуть зупинити Путіна – обговорили експерти

З презентації аналітичної доповіді «Загрози нацбезпеці й оборонні тренди в Україні: аналітичний огляд тенденцій ІІ кварталу 2024 року»
5 липня 2024

Більшість своїх інформаційних атак росіяни останнім часом спрямовують на Європу — експертне обговорення

Основні інформаційні загрози Україні за квітень-червень 2024 року обговорили експерти
21 червня 2024